Shrnutí 7. kola Primera División

Fanoušci na Camp Nou chyběli (© marca.es)

Páteční předehrávka přinesla gólové hody a dělbu bodů - Celta Vigo remizovala s Gironou 3-3. Sobota začala výhrou Deportiva nad Getafe, pokračovala triumfem Sevilly nad Málagou v andaluském derby. Levante nestačilo na Alavés, který tak při debutu kouče De Biasiho získal první body sezóny. V další regionální bitvě mezi Leganésem a Atléticem gól nepadl.

Real Sociedad se v úchvatné ofenzivní podívané rozešel s Betisem smírně. Barcelona se rozhodla kvůli nepokojům ohledně referenda o osamostatnění Katalánska nastoupit proti Las Palmas bez fanoušků v ochozech, na prázdném Camp Nou zdolala Las Palmas 3-0. Stejným výsledkem si díky hattricku Bakambua poradil Villarreal s Eibarem, Valencia byla nad síly Athleticu a potvrdila tak skvělou formu.

Real Madrid porazil v posledním utkání kola Espanyol.

 
29.09.17 20:00 Celta de Vigo 3:3 Girona
Branky: 8. P. Sisto Ifolo Emirmija , 16. M. Gómez González , 76. D. Wass  – 10. C. Portugués Manzanera , 14. C. Stuani Curbelo , 86. J. Ramírez López

Hned první utkání sedmého kola La Ligy nabídlo skvělou podívanou, zvraty, góly a konečnou dělbu bodů. Celta Vigo se po parádním představení rozešla s Gironou smírně po výsledku 3-3.

Netrvalo to dlouho a už se skóre měnilo. V osmé minutě předvedla Celta Vigo ukázkový brejk zakončený hlavičkou Sista mimo dosah Iraizoze. V rozmezí osmi minut padly celkově čtyři branky. Portu a Stuani otočili stav ve prospěch hostů, kteří tak ukončili dlouhé čekání na rozvlnění sítě, jenže Maxi ani tentokrát nevyšel střelecky naprázdno a rychle srovnal.

Poté se hra na několik desítek minut zklidnila, až čtvrthodiny před koncem předvedl svou kopací techniku Wass a z přímého kopu poslal Celtu podruhé v zápase do vedení. Girona nesložila zbraně a měla poslední slovo, v 85. minutě Juanpe určil konečný výsledek na 3-3. 

30.09.17 12:00 Deportivo La Coruña 2:1 Getafe
Branky: 66. L. Pérez Martínez , 87. F. Andone  – 54. A. Ndiaye

Deportivo díky brance Florina Andoneho porazilo v těsné bitvě Getafe a vítězem je zejména Pepe Mel, jemuž branka 24letého útočníka zachránila post trenéra. Zatím.

Mel měl před zápasem nůž na krku, jakýkoliv jiný výsledek než ten za tři body by znamenal, že ve funkci končí. Z nudného prvního poločasu stojí za zmínku jen akce Lucase a Juanfrana, kterou nadvakrát zlikvidoval Guaita.

Getafe nepřipomínalo tým, který vyprášil Villarreal 4-0, přesto šlo do vedení, když Amath překonal Pantilimona krátce po změně stran. Riazor začala ovládat nervozita, kterou utnul až o deset minut později Lucas Pérez. Hvězdná posila Deporu sice není v ideální fyzické kondici, gólový instinkt však neztratila. Po vyrovnání se hra otevřela, a když už se zdálo, že se body budou dělit, objevil se zachránce Pepe Mela Andone a trefil Deportivu druhou výhru v sezóně.

30.09.17 15:15 Sevilla 2:0 Málaga
Branky: 68. É. Banega (z pen.), 70. L. Muriel

Nepříliš atraktivní andaluské derby zvládla lépe favorizovaná Sevilla díky dvěma slepeným brankám z druhého poločasu. Málaga nedokázala navázat na remízu s Athleticem a připsala si šestou prohru ze sedmi kol.

Fanoušci na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána viděli bojovnou, ale málo záživnou hru. Domácí měli navrch, jejich akce ale většinou končily hvizdem rozhodčího kvůli offsidu. Málaga dobře bránila, směrem dopředu ovšem byla takřka neškodná.

Vysvobození přišlo pro domácí v 68. minutě. Correa přihrál souboj s Rosalesem a Banega nařízený pokutový kop proměnil. Jen o minutu později zakončil Muriel svůj úprk mimo dosah jinak spolehlivě chytajícího Roberta a pečetil zaslouženou, i když opět herně nepřesvědčivou výhru Nervionenses.

30.09.17 17:30 Levante 0:2 Deportivo Alavés
Branky: 33. M. El Haddadi Mohamed , 81. Álvaro Medrán

Gianni de Biasi se vrátil do La Ligy ve velkém stylu. Hned na první pokus ukončil bezbodovou mizérii Alavésu a dobyl s ním výhrou 2-0 stadion Levante, kde před deseti lety působil.

A zápas kromě výsledku přinesl pro trenéra i fanoušky Alavésu i další pozitiva. Alavés sice nepředvedl skvělý útočný výkon, ale o to dnes nešlo. Potřeboval vyhrát a dokázal to. Vedený skvělým Pedrazou, jenž byl bolehlavem domácí defenzivy, a podpořený Munirem, který konečně zaznamenal první branku v novém dresu, to jsou zprávy dávající naději do dalších kol.

Pravda, Munir uspěl až ve třetí šanci, jednou jej vychytal Raúl, vedruhé trefil břevno. Levante si více užívalo míče, jenže mu chyběla přesnost ve finální fázi. Druhý poločas byl podobný, Alavés se soustředil na bránění a Levante nedokázalo obranný val překonat. A když Medrán deset minut před koncem vstřelil druhou branku, bylo jasné, že první krok zvládl Alavés úspěšně.

30.09.17 19:45 Leganés 0:0 Atlético Madrid

Atlético Madrid po prohře s Chelsea v Lize mistrů nezvládlo ani následující ligový duel, na stadionu Butarque se v regionální bitvě musel favorit smířit s bodem. A vlastně je to pro něj dobrý bod, neboť nejlepším hráčem Los Colchoneros byl Jan Oblak.

Diegu Simeonemu nevyšla sázka na nezvyklou formaci, jeho mužstvo opět nebylo směrem dopředu dostatečně nápadité a nedůraz v obraně musel hasit Oblak, a to hned při třech zajímavých příležitostech jinak defenzivně laděných domácích.

Atléticu nepomohla ani střídání. Když už ohrozili branku, byl připraven Pichu Cuéllar. Atlético Madrid má problémy se střílením branek, o tom už není pochyb. A neurodilo se ani z dostatečného počtu rohových kopů, z nichž byl nejblíže změně skóre hned ten v první minutě, proto se na Butarque čekalo na gól marně. Remíza je spravedlivým rozuzlením sotva průměrného mače.

01.10.17 11:00 Real Sociedad 4:4 Real Betis
Branky: 13. W. da Silva , 26. M. Oyarzabal Ugarte , 57. Xabi Prieto , 86. D. Llorente Ríos  – 6. A. Sanabria Ayala , 28. Z. Feddal , 46. J. Sánchez Rodríguez , 84. S. León Limones

Velmi chutný dezert naservírovali fanouškům k nedělnímu obědu fotbalisté Realu Sociedad a Betisu. Divoké utkání plné zvratů, gólů a ofenzivního fotbalu skončilo dělbou bodů po výsledku 4-4.

Přitom den začal chladně a deštivě, ale pak Anoetu rozzářilo nádherných 90 minut. Už po šesti minutách skóroval Sanabria, jemuž rozhodčí odpustili centimetrový offside. Odpověd domácích byla blesková, hlavičkou do protipohybu Adána srovnal Willian José. Poprvé a naposledy vedla Erreala v 26. minutě, Oyarzabal zakončil pohlednou týmovou akci, na jejímž začátku byl parádní pas Williana Josého patičkou, přesně k tyči. Také tentokrát ale přišla reakce velmi rychle, a to prostřednictvím Feddala po rohovém kopu. Poločasový stav zněl 2-2.

Joaquín hned v úvodu druhé půle opět převrátil misky vah na stranu Andalusanů, pro což neměl pochopení Xabi Prieto. Znovu nerozhodně. Ruská ruleta v posledních minutách přinesla ještě po gólu na každé straně. Betisu vydržela radost po trefě Sergia Leóna jen tři minuty, definitivní podobu výsledku dal Diego Llorente. Real Sociedad remizoval v krásném střetnutí s Betisem 4-4 a poprvé po čtyřech soutěžních zápasech bodoval, Betis přišel o sérii tří výher, s remízou z horké půdy Anoeta ale může být spokojený.

01.10.17 15:15 FC Barcelona 3:0 Las Palmas
Branky: 49. S. Busquets i Burgos , 70. L. Messi , 77. L. Messi

Hodně zvláštní zápas viděl Camp Nou. Respektive neviděl, neboť se nečekaně hrál za zavřenými branami. Barcelona kvůli bezpečnosti chtěla utkání proti Las Palmas odložit, vedení ligy to odmítlo, a tak Katalánci raději zvolili možnost odehrát zápas bez fanoušků vzhledem k vyhrocené situaci v regionu kvůli referendu o osamostatnění od Španělska.

Valverde prorotoval sestavu a na hře Barcelony se to částečně projevilo. Blaugranas drželi v zápase míč méně než soupeř, který byl nejblíže brance na konci poločasu, kdy Calleriho šanci zastavila tyč. Domácí si několikrát vylámali zuby na výborném Chichizolovi.

Až ve druhém dějství začaly padat góly. Po rohovém kopu se trefil Busquets, další dva zásahy nesly autorství Lionela Messiho, v obou případech po skvělých pasech za obranu. Po jednom z nich si Argentinec krásně vychutnal Chichizolu, jehož důkladně vykoupal, než uklidil balón do sítě, podruhé volil jednodušší zakončení přímou střelou mimo dosah brankáře. Barcelona porazila Las Palmas s debutujícím Pakem Ayestaránem na lavičce 3-0.

01.10.17 17:30 Valencia 3:2 Athletic Club
Branky: 27. S. Zaza , 34. D. Parejo Muñoz (z pen.), 66. R. Moreno Machado  – 59. A. Aduriz Zubeldia , 76. R. García Escudero

Dva rozdílné poločasy byly k vidění na Mestalle. Zatímco Valencia opanovala ten první, ve druhém Athletic šahal po bodech. Avšak marně, všechny tři zůstaly domácích, kteří se v tabulce posunuli už na třetí pozici, naproti tomu Atheltic marně vyhlíží konec herní i výsledkové krize.

Ziganda vsadil na hodně defenzivní jedenáctku, jenže ta přesto šla do kabin s dvougólovou ztrátou. Nejprve Zaza prostřelil Kepu po ideálním pasu Gayi, poté brankář Athleticu fauloval Rodriga a Parejo nařízený pokutový kop s přehledem proměnil. Athletic byl nejblíže gólu Vesgou, jehož pokus vytlačil Neto na tyč.

Do druhého poločasu nastoupil odhodlanější a útočnější Athletic. Aduriz v 59. minutě snížil po nádherném zpracování centru a přesné střele. Unai mohl vyrovnat, ale zklamal. Naopak Rodrigo vedení domácích pojistil po šatném vyběhnutí Kepy. Raúl García ještě vykřesal jiskru naděje, z ní ovšem bodový oheň nevznikl. Valencia těsnou výhru uhájila.

01.10.17 17:30 Villarreal 3:0 SD Eibar
Branky: 25. C. Bakambu , 52. C. Bakambu , 76. C. Bakambu (z pen.)

S kvalitou kádru, jakou se může Villarreal pochlubit, bylo jen otázkou času, kdy mužstvo vystoupí ze svého stínu a začne střílet góly a sbírat body. První zápas pod Javi Callejou přinesl obojí, obětí se stal Eibar, jenž na Estadio de la Cerámica padl poměrem 0-3.

Eibar byl stejně jako v minulých zápasech směrem dopředu hodně slabý, Barbosa se tak sotva zapojil do zápasu, protože veškeré ataky hostů končily na dvojici Víctor Ruiz a Álvaro. A o zbytek se postaral forvard Bakambu, autor hattricku.

Dmitrović naopak několik šancí Žluté ponorky, na Bakambua byl ve 24. minutě krátký. A když ho útočník Villarrealu překonal krátce po začátku druhého poločasu znovu, bylo rozhodnuto. Dokončení hattricku z pokutového kopu za faul Arbilly na Castilleja už znamenalo jen úpravu skóre. Villarreal po dobrém výkonu zaslouženě získal tři body, Eibar i nadále bezradně tápe.

01.10.17 19:45 Real Madrid 2:0 Espanyol
Branky: 30. F. Alarcón Suárez , 71. F. Alarcón Suárez

Real Madrid konečně uspěl i na stadionu Bernabéu, kde na čtvrtý pokus triumfoval. Zatímco Levante, Valencia a Betis zde dokázaly bodovat, Espanyol odjíždí po prohře 0-2 z hlavního města s prázdnou.

Domácí měli od začátku převahu a dokázali se dostávat do střeleckých pozic, naděje hostů držel spolehlivý Pau. Až po půlhodině uvolnil Cristiano Ronaldo Isca, jenž se sám před brankářem nemýlil. Portugalec následně mohl sám skórovat, Pau jej ale vychytal. Z Espanyolu byl nejaktivnější Gerard, jemuž se v první šanci postavil Keylor, ve druhé tyč.

Po změně stran působil Real Madrid ospalým dojmem a Espanyol získal půdu pod nohama. V době, kdy se zdálo, že je vyrovnání blíže než gól domácích, udeřil favorit podruhé, opět Iscem. Katalánci se už z direktu nevzpamatovali, tři body zůstávají na Bernabéu.

Tabulka po 7. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 7 7 0 0 23:2 (+21) 21 V V V V V
2. Sevilla +1 7 5 1 1 9:3 (+6) 16 V P V V V
3. Valencia +1 7 4 3 0 15:7 (+8) 15 V V V R R
4. Atlético Madrid –2 7 4 3 0 12:4 (+8) 15 R V V V R
5. Real Madrid +1 7 4 2 1 13:6 (+7) 14 V V P V R
6. Real Betis –1 7 4 1 2 14:11 (+3) 13 R V V V P
7. Leganés 7 3 2 2 5:3 (+2) 11 R V R P P
8. Real Sociedad 7 3 1 3 17:17 (0) 10 R P P P V
9. Villarreal +5 7 3 1 3 9:9 (0) 10 V P R V V
10. Levante –1 7 2 3 2 8:10 (-2) 9 P P V R R
11. Celta de Vigo +2 7 2 2 3 13:11 (+2) 8 R V R P V
12. Getafe –2 7 2 2 3 9:7 (+2) 8 P V R P V
13. Athletic Club –2 7 2 2 3 9:9 (0) 8 P R P P V
14. Espanyol –2 7 2 2 3 7:11 (-4) 8 P V R V P
15. Deportivo La Coruña +3 7 2 1 4 9:16 (-7) 7 V P V P P
16. Girona +1 7 1 3 3 6:11 (-5) 6 R P R P P
17. Las Palmas –2 7 2 0 5 5:13 (-8) 6 P P P V V
18. Eibar –2 7 2 0 5 3:17 (-14) 6 P P P V P
19. Deportivo Alavés +1 7 1 0 6 3:10 (-7) 3 V P P P P
20. Málaga –1 7 0 1 6 4:16 (-12) 1 P R P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace