Shrnutí 8. kola Primera División

Hráči Valencie slaví tři body (© marca.es)

První zápas osmého kola gól nepřinesl, a tak se Espanyol a Levante o body podělily. Athletic přerušil sérii neúspěchů a porazil Sevillu. Real Madrid díky první brance Cristiana Ronalda v ligovém ročníku vyhrál na půdě Getafe. Real Sociedad zvládl souboj v Alavésu a bere tři body. Šlágr mezi Atléticem a Barcelonou skončil remízou, což znamená, že Katalánci poprvé v sezóně ztratili body.

Prvních nedělních 90 minut mezi Eibarem a Deportivem skončilo bez branek. Villarreal veze výhru z Girony. Málaga prohloubila svou krizi prohrou s Leganésem, Betis v další užasné přestřelce nestačil na Valencii, s níž padl 3-6.

Pondělní dohrávka rovněž přinesla velké množství branek, Celta Vigo dobyla stadion Las Palmas poměrem 5-2.

 
13.10.17 20:00 Espanyol 0:0 Levante

V páteční předehrávce osmého ligového kola čekali fanoušci na RCDE Stadium na gól marně, přesto se při sledování utkání mezi Espanyolem a Levante nenudili, a to zejména zásluhou domácího celku, pro který je remíza zklamáním.

Byl to jeden z těch dnů, kdy se balónu do sítě zkrátka nechce, ačkoliv šancí byl dostatek. Hned po deseti minutách měl tutovku Léo, po skvělém zákroku Raúla však poslal dorážku nepochopitelně nad. Hosté zahrozili krátce před pauzou, Moralesovi ale kousek chyběl.

Druhý poločas nabídl vzrůstající tlak Pericos. Hlavičku Gerarda Moreno vykopl z brankové čáry Luna a následnou dorážku opět spálil Léo, jenž neměl svůj den. Čtvrthodiny před koncem skončila tečovaná rána Dardera na břevně, na dorážejícího Sergia Garcíu zívala prázdná svatyně, ovšem hlavička legendy domácích nebyla dostatečně prudká a Raúl ji dalším parádním zákrokem stihl vytěsnit. V závěru přece jen skončil balón v síti, jenže radost Gerardu Morenovi pokazil Undiano, když viděl v lehkém kontaktu s Lunou faul. Hodně sporný moment utkání uzavřel.

14.10.17 12:00 Athletic Club 1:0 Sevilla
Branky: 43. M. Vesga Arruti

Sevilla ani tentokrát nezlomila prokletí a poosmé řadě na hřišti Athleticu prohrála. Přestože se na San Mamés prezentovala dobrým výkonem, tři body berou Lvi díky jedinému gólu Vesgy.

Už se stává tradicí, že nejlepším hráčem trápícího se Athleticu je Kepa, což platilo i dnes. Mladý gólman lapil šance Ben Yeddera i Caroleho, poradil si i s přímým kopem Corchii. Vesga tak mohl těsně před odchodem do kabin poslat domácí do vedení přehozením Sergia Rica.

Po změně stran pokračoval podobný obrázek, Sevilla držela balón, jenže Athletic zlepšil obranu. Nejblíže skórování tak opět byl Vesga, jemuž pokazila radost tyč. Athletic těsné vedení uhájil a přerušil negativní sérii výsledků, Sevilla prohrála podruhé v sezóně.

14.10.17 15:15 Getafe 1:2 Real Madrid
Branky: 56. J. Molina Vidal  – 39. K. Benzema , 85. Cristiano Ronaldo

Getafe po Barceloně pořádně potrápilo i Real Madrid, k jehož smůle ale utkání na Coliseu skončilo i stejným výsledkem, tedy výhrou hostů v poměru 2-1. Klíčovou trefu, svou první v ligovém ročníku, zaznamenal pět minut před koncem Cristiano Ronaldo.

Zidane nechal na lavičce Isca a Modriće a hru Blancos to ovlivnilo, neboť neměla dostatek nápadů směrem dopředu. I přes nevýrazný výkon šel Real Madrid v závěru prvního poločasu do vedení, když si Calu šikovně obhodil Karim Benzema a sám před Guaitou se nemýlil.

Getafe po hodině hry hned svou první dobrou šanci využilo, a přestože byl Jorge Molina v těsném offsidu, jeho vyrovnávací branka platila a Real Madrid začal propadat nervozitě. Když Cristiano Ronaldo nedokázal zakončit z pár kroků do zcela odkryté branky, zdálo se, že si Merengues připíší další ztrátu. Portugalec ale vše napravil v samotném finiši zápasu, po Iscově přihrávce zakončil mimo dosah Guaity a zajistil Realu Madrid tři vydřené body.

14.10.17 17:30 Deportivo Alavés 0:2 Real Sociedad
Branky: 77. M. Oyarzabal Ugarte , 81. A. Elustondo Irribaria

Alavés nezvládl baskické derby s Realem Sociedad a na Mendizorroze se musel smířit s prohrou 0-2. Obě branky hostů, kteří tak dali zapomenout na předchozí čtyři kola, v nichž nedokázali bodovat naplno, padly ve druhém poločase.

Přestože Alavés opět vyhrál, jako tým působí s Di Biasim na lavičce podstatně lepším dojmem, než tomu bylo pod vedením Luise Zubeldíi. Defenzivní hra a rychlé brejky, to je jasná sázka nového kouče. A kdyby Munir v první půli využil svoji gólovku, mohlo být vše jinak. 

Postupem času však začaly domácím docházet síly a v jejich obranném valu se objevily první trhliny. Jednu z nich využil v 77. Oyarzabal a o chvíli později pečetil výhru Realu Sociedad Aritz. Eusebiova parta se dočkala zasloužené prémie za větší aktivitu a fotbalovější pojetí, a to nejen v podobě tří bodů, ale i prvního čistého konta v sezóně.

14.10.17 19:45 Atlético Madrid 1:1 FC Barcelona
Branky: 21. S. Ñíguez  – 82. L. Suárez Díaz

Atlético Madrid se stalo prvním týmem, který v letošním ročníku La Ligy obral Barcelonu o body, a to po remíze 1-1 na stadionu Metropolitano.

Barcelona začala zostra a hned po třiceti vteřinách se ocitl v šanci Messi, slabé zakončení ale nasměroval jen do boční sítě. Barcelona měla sice herní převahu, jenže Atlético bylo nebezpečnější. Griezmanna v tutovce ještě skvěle vychytal Ter Stegen, na přesnou střelu Saúla o několik minut později už dosáhnout nedokázal.

Jan Oblak se poprvé zapotil v 56. minutě, kdy mu rukavice vyprášila rána Suáreze. Před domácí svatyní začalo pořádně přituhovat, přímý kop Lionela Messiho zastavila tyč, střelu stejného fotbalisty Oblak nadvakrát ztlumil a do třetice mířil Argentinec těsně vedle. Neuspěl ani Luis Suárez, jehož příležitost zmařil reflex Oblakovy pravačky. O minutu později už Uruguayec slavil vyrovnání, a to po hlavičce po ideálním centru Sergi Roberta. V protože v závěru Luis Suárez nedosáhl na pobídku André Gomese a Messiho přímý kop skončil v Oblakově koši, zrodila se na Wandě remíza.

15.10.17 11:00 SD Eibar 0:0 Deportivo La Coruña

Fotbalisté Eibaru a Deportiva se rozešli smírně po výsledku 0-0. Někdy jsou i zápasy bez branek útočné a atraktivní, což nebyl dnešní případ. Na Ipurue byla k vidění jen nuda.

Větší radost mají z bodu hosté, Eibar je v horší situaci v tabulce a navíc hrál před svým publikem, jenže pro lepší resultát Baskové příliš neudělali. Tedy kromě branky v posledních minutách, která ovšem nebyla v souladu s pravidly uznána, radost byla předčasná.

Nejlepší šanci utkání měl Andone, jehož tváří v tvář vychytal Dmitrović. Po zbytek času nemělo utkání tempo, atraktivitu, šance, nic. Bod je proto zaslouženým vyústěním, pokud by se ale udělovala známka i za celkový dojem, odešly by oba celky s nulou.

15.10.17 15:15 Girona 1:2 Villarreal
Branky: 40. C. Stuani Curbelo  – 9. C. Bakambu , 20. C. Bakambu

Cédric Bakambu potvrdil, že prožívá skvělé časy. Útočník Villarrealu zařídil dvěma góly vítězství na hřišti nováčka z Girony, která pokračuje v trápení posledních týdnů a opět se propadne tabulkou o něco níže. Žlutá ponorka si naopak užívá vzestup po herní i výsledkové stránce.

Už po pěti minutách byl blízko gólu Sansone, ale k dosáhnutí na pas Bakambua mu chyběly centimetry. O chvíli později se prosadil druhý jmenovaný a poslal hosty do zaslouženého vedení. Villarreal dominoval ve středu pole a každý útok byl nebezpečný. Ve 20. minutě přetavil Bakambu Fornalsův centr ve druhou branku. V závěru půle dokázal Stuani snížit a Girona ožila.

Druhý poločas proto patřil domácím, byť nejlepší zákrok předvedl proti tečované střele Iraizoz. Víctor Ruiz nepovedeným odkopem málem vyrovnal, vlastní brance zabránilo břevno. Villarreal ke konci trpěl, ale stálo to za to, protože bere tři body z horké půdy Girony.

15.10.17 17:30 Málaga 0:2 Leganés
Branky: 56. Gabriel , 78. A. Szymanowski

Bývalý trenér Málagy Antonio Tapia před pár dny v rozhovoru řekl, že "osm zápasů už dá obrázek o tom, jaká bude sezóna". A jestli to bude platit i v případě Málagy, tak její fanoušky čeká velmi smutný rok. Zápas, ke kterému řada z nich vzhlížela jako k odrazovému můstku k lepším časům, skončil fiaskem, Málaga doma podlehla Leganésu 0-2.

Zatímco Málaga se utápí v depresi, kterou prohloubila tyč trefená Rolanem, nejaktivnějším mužem Andalusanů, v prvním poločase, Leganés si užívá skvostný vstup do ligového ročníku, o němž ani neslnil. Tři venkovní výhry, pouhé tři inkasované góly a čtyřikrát v řadě bez obdržené branky, to jsou potěšující fakta pro příznivce Okurek.

Amrasbatův nájezd jeden proti jednomu z první půle ještě Roberto pokryl, po změně stran už ale kapituloval od Gabriela. Tlak Málagy byl sterilní, kromě hlavičky Rolana, kterou pokryl Cuéllar, nepřinesl mnoho vzrušení. Leganés naopak po zběsilém úprku Szymanowského pečetil svůj triumf. Frustrace domácích se promítla do červené karty Recia, zmar Andalusanů s jediným bodem na kontě pokračuje.

15.10.17 19:45 Real Betis 3:6 Valencia
Branky: 79. J. Campbell , 80. A. Sanabria Ayala , 84. C. Tello Herrera  – 35. G. Kondogbia , 45. G. Ganchinho Guedes , 64. R. Moreno Machado , 74. S. Mina Lorenzo , 88. S. Zaza , 90. Andreas Pereira

Další nadmíru atraktivní zápas Betisu tentokrát fanoušky Verdiblancos nepotěšil, neboť jejich miláčci na Villamarínu podlehli po divokém průběhu v přestřelce Valencii poměrem 3-5. Domácí nedokázali dotáhnout závěrečné zmrtvýchvstání a musejí se smířit s prohrou.

S prohrou s Valencií, která jako každý týden i tentokrát potvrdila, že je zkrátka skvěle seřízeným strojem. Marcelino udělal z Netopýrů mužstvo, jehož jedinou vidinou je sbírat body po třech. Doma, venku, v roli favorita, v těžkých zápasech, Valencia má své cíle a jde za nimi bez ohledu na okolnosti.

Kondogbia a Guedes, jehož rána z poslední minuty kandiduje na gól kola, nasměrovali Valencii k výhře už po prvním poločase. Když byla nedlouho po změně stran nařízena penalta za ruku Kondogbii, byla to pro Betis šance vrátit se do zápasu. Neto ale pokus Sergia Leóna zmařil a Valencia trestala. Rodrigo zvýšil na 3-0 pro Marcelinovu partu a Santi Mina šťastně rovnou na 4-0. Zdálo se, že je hotovo.

Jenže poté přišel na hřiště Joel Campbell, jehož účast přinesla revoluci. Campbellova branka ze 79. minuty darovaná Parejovou špatnou malou domů vypadala jako kosmetická úprava skóre, ale když po jeho pasu vstřelil Sanabria další gól, tribuny ožily. Tellova precizní technická střela zapadla přesně k tyči a Betis se třemi zásahy během pouhých pěti minut dostal na rozdíl jediného gólu. Villamarín i přes to, že mnoho fanoušků odešlo za stavu 0-4, šílel a fanaticky hnal Betis za dokončením zázraku. Pro něj však neměli hosté pochopení. Zaza a Andreas Pereira po povedených kontrech uzavřeli set poměrem 6-3. 

16.10.17 20:00 Las Palmas 2:5 Celta de Vigo
Branky: 90. V. Machín Pérez , 90. L. Rémy  – 16. E. Mor , 20. I. Aspas Juncal , 49. I. Aspas Juncal , 71. P. Hernández , 76. I. Aspas Juncal

Opět se potvrdilo, že s góly je to jako s kečupem. Dlouho se ho snažíte marně dostat z lahve, až pak vyteče ve velkém. Iago Aspas čekal osm kol na první letošní trefu a na Gran Canarii přišly rovnou tři. Zejména díky brankám své největší hvězdy vyhrála Celta Vigo 5-2.

Zatímco Celta Vigo začíná projevovat velmi silné známky života a zlepšení, Las Palmas ne a ne zabrat. Změna trenéra kýžený efekt nepřinesla a mužstvo dál ukazuje tvář, se kterou nemohou být fanoušci spokojení. Ostrované zkrátka nevědí, co vlastně chtějí hrát, s čím jít do zápasů, jaké argumenty předložit pro zisk tří bodů. Celta Vigo toho využila již v prvním poločase, kdy si díky brankám Emre Mora a Iaga Aspase vytvořila náskok.

Iago Aspas se trefil i krátce po změně stran a vedení 3-0 se zdálo definitivní. Jenže poté přišlo absurdní vyloučení Rubéna Blanca, jenž při dalekém výletu z branky odehrál tvrdým, ale čistým způsobem balón, avšak rozhodčí jej poslal do kabin za údajný faul na Calleriho. O stimul Las Palmas nešlo, Celestes byli i v oslabení nebezpečnější. Tucu Hernández navýšil stav na 4-0 a Iago Aspas nedlouho po něm završil svůj hattrick. Alespoň nějakou radost dopřáli domácí příznivcům v závěru, kdy dvě slepené branky Vitola a Rémyho stanovily konečné skóre z pohledu Las Palmas na 2-5.

 

Tabulka po 8. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 8 7 1 0 24:3 (+21) 22 R V V V V
2. Valencia +1 8 5 3 0 21:10 (+11) 18 V V V V R
3. Real Madrid +2 8 5 2 1 15:7 (+8) 17 V V V P V
4. Atlético Madrid 8 4 4 0 13:5 (+8) 16 R R V V V
5. Sevilla –3 8 5 1 2 9:4 (+5) 16 P V P V V
6. Leganés +1 8 4 2 2 7:3 (+4) 14 V R V R P
7. Real Sociedad +1 8 4 1 3 19:17 (+2) 13 V R P P P
8. Villarreal +1 8 4 1 3 11:10 (+1) 13 V V P R V
9. Real Betis –3 8 4 1 3 17:17 (0) 13 P R V V V
10. Celta de Vigo +1 8 3 2 3 18:13 (+5) 11 V R V R P
11. Athletic Club +2 8 3 2 3 10:9 (+1) 11 V P R P P
12. Levante –2 8 2 4 2 8:10 (-2) 10 R P P V R
13. Espanyol +1 8 2 3 3 7:11 (-4) 9 R P V R V
14. Getafe –2 8 2 2 4 10:9 (+1) 8 P P V R P
15. Deportivo La Coruña 8 2 2 4 9:16 (-7) 8 R V P V P
16. Eibar +2 8 2 1 5 3:17 (-14) 7 R P P P V
17. Girona –1 8 1 3 4 7:13 (-6) 6 P R P R P
18. Las Palmas –1 8 2 0 6 7:18 (-11) 6 P P P P V
19. Deportivo Alavés 8 1 0 7 3:12 (-9) 3 P V P P P
20. Málaga 8 0 1 7 4:18 (-14) 1 P P R P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace