Simeone překonal Aragonése a je nejúspěšnějším koučem v historii Atlética

Diego Simeone (© as.com)

Diego Simeone se zasadil o další úspěch Atlética, které v Super Cupu zdolalo Real Madrid 4-2 po prodloužení, díky čemuž se z Argentince stal nejúspěšnější kouč v historii klubu.

Posledním triumfem v Evropské lize Simeone legendu Rojiblancos dorovnal počtem šesti získaných trofejí, včerejším ziskem Super Cupu už ale dosáhl na sedmý pohár a osamostatnil se v čele pomyslného žebříčku. Simeone je oficiálně nejúspěšnějším koučem, jakého Atlético pamatuje.

Liga, Copa del Rey, Supercopa a po dvou Evropských ligách a Super Cupech. To je výpis soutěží, které 48letý lodivod během osmi let na lavičce Atlética ovládl. 

Proměna Atlética pod vedením impulzivního Simeoneho je jasně vidět i na bilanci v derby. Od jeho příchodu platí, že se oba soupeři rozešli 9krát smírně a 9krát vyhrál každý z nich. Maximálním vyrovnanost. Přitom z předešlých 27 utkání proti Realu Madrid vyhrálo Atlético jen 2, 8krát se body dělily a 17krát slavil Real Madrid.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace