Skupiny CDR chtěly sabotovat El Clásico

El Clásico bylo odloženo (© marca.es)

Deník El Mundo přinesl informaci, podle které se skupiny CDR (Comitès de Defensa de la República (Výbory na obranu republiky)) chystaly sabotovat El Clásico.

Utkání mezi Barcelonou a Realem Madrid se mělo odehrát 26. října na Camp Nou, nakonec ale bylo odloženo na 18. prosince kvůli nepokojům, které probíhaly v katalánské metropoli poté, co byly potvrzeny mnohaleté tresty ve vězení pro separatistické politiky.

Podle El Munda chtěly skupiny CDR zablokovat dopravu, aby se fotbalisté Realu Madrid nemohli dopravit do hotelu a na stadion. V plánu bylo také narušení elektrické sítě s cílem narušení televizního signálu. El Clásico patří mezi celosvětově nejsledovanější zápasy.

CDR vznikly v roce 2017 pod názvem Comités de Defensa del Referéndum (Výborny na ochranu referenda) s cílem podpořit snahu o osamostatnění Katalánska, tvoří je radikální zastánci nezávislosti.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace