Skvělý večer v Evropské lize. Real Sociedad a Villarreal slaví postup, Athletic se mu přiblížil

Real Sociedad opět vyhrál (© marca.es)

Velmi úspěšný večer zaznamenaly španělské kluby v Evropské lize. Villarreal vyhrál v Astaně 3-2 a zajistil si postup, stejně tak Real Sociedad triumfem na půdě Rosenborgu Trondheim. Na postupovou pozici se díky obratu proti Herthě posunul Athletic.

Astana - Villarreal 2-3 (22. Kabananga, 88. Twumasi - 40. Raba, 65. a 83. Bakambu)

Villarreal si přivezl z Kazachstánu nejen tři body, ale i postup do další fáze Evropské ligy, a to navíc z prvního místo základní skupiny, neboť druhá Slavia už nemůže Žlutou ponorku kvůli horší vzájemné bilanci předehnat.

Na hřišti Astany to Villarreal neměl snadné, zvláště když ve 22. minutě nádherně napřáhl z dálky Kabanaga a otevřel skóre. Hosté stihli na konci poločasu vyrovnat zásluhou Raby.

O osudu střetnutí rozhodl muž nejpovolanější, čerstvý fotbalista měsíce října La Ligy Cédric Bakambu, jenž dvěma góly vytvořil hostům dostatečný náskok, který domácí stihli už jen zkorigovat dvě minuty před koncem Twumasim.

Sestava Villarrealu: Barbosa; Rukavina, Bonera, Víctor Ruiz, Marín; Raba (76. Guerra), Hernández, Fornals (59. Bakambu), Trigueros; Sansone a Bacca (67. R. Soriano). 

Athletic - Hertha 3-2 (34. a 65. Aduriz (obě z pen.), 82. Williams - 26. Leckie, 36. Selke)

Také v utkání Athleticu padlo pět branek a stejně jako v případě Villarrealu se radoval španělský zástupce, a to když přetlačil na San Mamés bojovnou Herthu 3-2.

Hertha v Bilbau dvakrát vedla, zásluhu na tom měli Leckie a Selke, jenže Athletic se vždy může spolehnout na Aritze Adurize, který dokázal v obou případech skóre dorovnat z pokutového kopu. Necelých deset minut před koncem Athletic vsítil vítěznou branku, po povedeném brejku skóroval Williams.

Baskičtí Lvi se protlačili na postupovou pozici, kterou budou hájit v posledním střetnutí základní skupiny proti Zoryi.

Sestava Athleticu: Herrerín; Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José (46. Iturraspe), Mikel Rico, Aketxe (46. Susaeta), Córdoba (80. Raúl García), Williams a Aduriz. 

Rosenborg - Real Sociedad 0-1 (90. Oyarzabal)

Vítězný večer španělských celků nenarušil ani Real Sociedad, který sice v Norsku dlouho obléhal branku Rosenborgu marně, avšak v poslední minutě přece jen dosáhl kýžené trefy.

Baskové měli v Trondheimu prakticky po celých 90 minut navrch, jenže když už si vypracovali nadějnou příležitost, tak ji nedokázali využít. Čas utíkal a zdálo se, že se Erreala bude muset smířit s bodem.

I ten by stačil k pohodlnému postupu, ale s remízovým výsledkem nesouhlasil Oyarzabal, jenž dokončil akci Bautisty, kterého vychytal Hansen. Real Sociedad si zajistil minimálně druhé místo skupiny a v posledním kole zabojuje i o stupínek nejvyšší.

Sestava Realu Sociedad: Rulli; Odriozola Arzallus, Navas, Martínez, De la Bella; Xabi Prieto, Illarramendi, Canales (85. Zubeldia), Juanmi (62. Carlos Vela), Willian José (75. Bautista) a Oyarzabal. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace