Španělské týmy vstoupily do play-off Evropské ligy úspěšně

Lainez vstřelil svůj první gól za Betis (© marca.es)

Povedený vstup do vyřazovací části Evropské ligy zažily španělské týmy. Sevilla, Villarreal i Valencia venku vyhrály, Betis remizoval.

Rennes - Betis 3-3 (2. Hunou, 11. Javi García (vl.), 45. Ben Arfa (pen.) - 32. Lo Celso, 62. Sidnei, 90. Lainez)

Zaspaná první čtvrthodina dostala Betis do velkých problémů, avšak Andalusané se včas probrali a na půdě Rennes uhráli dobrý výsledek. Konečná remíza 3-3 dává do odvety větší šance právě Betisu.

Neuběhly ani dvě minuty a hosté už prohrávali, když se z malého vápna prosadil Hunou. Netrvalo dlouho a nešťastný vlastní gól Javi García posadil Rennes do sedla ještě pevněji. Lo Celso po půlhodině sám před Koubkem snížil, jenže v nastaveném čase úvodní půle byl nařízený kontroverzní pokutový kop pro domácí a Ben Arfa se nemýlil.

Po změně stran měl Betis drtivou převahu a přikoval Rennes na vlastní polovinu. Sidnei hlavičkou dosahl kontaktní trefy, aby v samotném závěru vyrovnal Lainez. Utkání skončilo divokým výsledkem 3-3.

Sestava Betisu: Robles; Mandi, Javi García, Sidnei; Joaquín (84. Barragán), Canales, William Carvalho, Guardado, Júnior (26. Lainez), Lo Celso a Loren (72. Jesé). 

Lazio Řím - Sevilla 0-1 (22. Ben Yedder)

Seville se v Evropě povedlo zvítězit ve venkovním utkání, což je něco, na co klub z Nerviónu v lize čeká už čtyři měsíce. Důležitou výhru v Říme nad Laziem zařídil Ben Yedder.

Útočník Sevilly ve 22. minutě využil dokonalé přihrávky Sarabii, po níž mu stačilo nastavit nohu a trefit zařízení. Lazio mohlo rychle odpovědět, Marušić už překonal Vaclíka, českého gólmana ale zastoupil na poslední chvíli na brankové čáře stoper Kjaer.

Více práce Vaclík neměl, a protože ani Sevilla toho směrem dopředu více nevyprodukovala, může se radovat z těsného, zato velmi cenného vítězství.

Sestava Sevilly: Vaclík; Mercado, Kjaer, Sergi Gómez; Jesús Navas, Sarabia (84. Amadou), Banega, Fran Vázquez, Escudero (76. Promes); André Silva a Ben Yedder (71. Munir). 

Sporting Lisabon - Villarreal 0-1 (3. Pedraza)

Tak přece jen nezapomněl Villarreal vítězit. Callejův výběr dobyl stadion Sportingu Lisabon a alespoň v Evropě si zvýšil sebevědomí, které si bude chtít přenést i do bitvy o záchranu v La Lize.

Pokud někdo přišel na stadion se zpožděním, může litovat. Přišel totiž o rozhodující moment celého střetnutí. Přízemní centr Chukwuezeho po rychlém útoku stihla obrana Celticu odrazit jen k Pedrazovi, který už měl poměrně snadnou úlohu, aby poslal Žlutou ponorku do vedení.

Na další vzrušení se muselo čekat do druhého poločasu. Nejlepší šanci na vyrovnání měl Dost, ale Andrés se vyznamenal. V 77. minutě byl vyloučen Acuňa, což znamenalo definitivní konec nadějí Sportingu na lepší výsledek, byť po Dostově ráně k němu chybělo jen pár centimetrů, neboť míč rozezvučel brankovou konstrukci. Villarreal si výhru pohlídal a má nakročeno do osmifinále.

Sestava Villarrealu: Andrés; Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Pedraza; Trigueros (62. Cáseres), Javi Fuego, Funes Mori, Chukwueze (74. Raba), Fornals (80. Iborra) a Bacca. 

Celtic - Valencia 0-2 (42. Cheryshev, 49. Sobrino)

Dva góly, kterými Valencia orámovala poločasovou přestávku, určily, že do odvety proti Celticu půjde s klidným svědomím a jednou nohou v dalším kole.

Geniální Parejova přihrávka vyslala ve 42. minutě ve dvou proti brankáři Sorbrina a Cherysheva, první jmenovaný daroval snadný gól ruskému reprezentantovi. Krátce po příchodu z kabin si oba fotbalisté spolupráci zopakovali, tentokrát zrcadlově. Cheryshev centroval a Sobrino zvýšil na 2-0 pro hosty.

Valencia hrála zodpovědně a skotského soupeře dokázala udržet na uzdě po celých devadesát minut. Odměnou jí je vítězství 2-0, které má příchuť jízdenku do dalšího kola.

Sestava Valencie: Neto; Piccini (78. Gameiro), Garay, Diakhaby, Latorre; Carlos Soler, Parejo (46. Coquelin), Kondogbia, Wass, Cheryshev (64. Guedes) a Sobrino.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace