Španělsko porazilo Albánii a postoupilo na mistrovství světa do Ruska

Španělskou postoupilo do Ruska (© marca.es)

Španělsko nezaváhalo ani proti Albánii, kterou v Alicante zdolalo díky prvnímu poločasu hladce 3-0, což v kombinaci se zaváháním Itálie znamená, že La Roja si zajistila postup na mistrovství světa do Ruska 2018.

Zatímco Squadra azzura nečekanou domácí remízou s Makedonií své fanoušky zklamala, španělský národní tým mečbol využil a po dobrém výkonu korunovaném třemi góly v úvodní půlhodině vybojoval jedenáctý postup na Mundial v řadě.

Julen Lopetegui musel kvůli početným absencím změnit základní jedenáctku a překvapivě do ní zařadil i Rodriga, jenž se mu odvděčil tolik důležitým prvním gólem střetnutí. Útočník Valencie si šikovně zpracoval míč na prsou a z nelehké pozice poslal favorita do vedení.

O několik minut později přišla chvíle Isca, jemuž hostující obrana dala až příliš času a prostoru, čehož využil ranou pod břevno. Třetí branku přidal netradičně hlavou Thiago. Zbytek zápasu se už jen dohrával, domácí zařadili úsporný režim, Albánie byla takřka neškodná. Španělsko se může těšit na mistrovství světa, do Ruska se vydá jako vítěz skupiny G.

Sestavy:

Španělsko: De Gea; Odriozola, Sergio Ramos, Piqué (60. Nacho), Jordi Alba; Thiago, Saúl, Koke; Isco, Rodrigo (82. Aduriz), Silva (74. Asensio).

Albánie: Berisha; Hysaj, Veseli, Ajeti, Memolla (46. Agolli); Memushaj, Kaçe, Grezda (66. Latifi), Xhaka, Llullaku a Balliu (46. Sadiku).

Branky: 16. Rodrigo, 23. Isco, 27. Thiago.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace