Stadion Leganésu Butarque oslavil dvacet let od otevření

Stadion Butarque (© marca.es)

Včera uplynulo přesně dvacet let od chvíle, kdy fotbalisté Leganésu poprvé nastoupili na stadionu Butarque.

Současný domov Okurek, jak se madridskému celku přezdívá, otevřel 14. února 1998 zápas Segunda División proti Xerezu s výsledkem 1-1, o který se zasloužily góly hostujícího Fernanda Romána a domácího Juliána Rondy. Zajímavostí je, že v dresu Leganésu působili v té době Samuel Eto'o a Catanha, útočníci, kteří patří mezi nejlepší střelce historie La Ligy.

Na stadionu Butarque působil Leganés ve třech kategoriích. Druhou sezónu zde hraje v Primeře, osm let se tribuny plnily při utkáních Segundy a deset let chodili fanoušci na střetnutí třetí ligy - Segunda División B. Současná kapacita Butarque je 11 454 míst (při otevření stadionu byla kapacita 8 000 míst), už v příští sezóně by však měla vzrůst až na 16 000. Klub bude rozšíření financovat vlastními prostředky.

Celkově hostil Butarque 421 zápasů. Leganés jich vyhrál 196, 125krát se rozešel se soupeřem smírně a ve 100 případech padl. Průměrná obsazenost tribun přesahuje v letošním ročníku La Ligy 90 procent, v tomto ohledu patří stadion Leganésu mezi španělskou špičku.

Podívejte se na video, kterým Leganés připomněl 20. výročí stadionu Butarque:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace