Stále více španělských klubů zakládá týmy pro eSporty

Villarreal patří na virtuálním poli mezi nejsilnější týmy (© marca.es)

Progaming je odvětvím, které zažívá v posledních letech velký rozvoj, o čemž svědčí i zvažovaná možnost, že se brzy staly součástí olympiády. A na popularitu eSportů reagují i španělské fotbalové kluby, které vytvářejí týmy reprezentantů právě ve virtuálních bojích.

Jako první založila mužstvo pro eSporty Valencia, a to zejména ve hrách Hearthstone, Clash Royale či Summoner’s Wars. Netopýři se rovněž účastní španělské VFO (Virtual Football Organization) ve fotbalové simulaci FIFA 18 či akcí v konkurenčním PES 2018.

Právě VFO je pro většinu klubů Primery a Segundy největším tahákem, neboť má nejblíže k reálným zápasům. I na virtuálním poli tak proti sobě nastupují 11členné týmy. Sevilla i Betis jsou rovněž do VFO zapojeny a jejich duely jsou stejně pikantní jako ty, které se odehrávají na Pizjuánu a Villamarínu.

Zajímavostí je, že Atlético, Barcelona a Real Madrid, největší španělské kluby, jsou zatím ohledně eSportů hodně zdrženlivé. Jediným zástupcem Madridu tak je ve VFO Leganés. Alcorcón je novicem, jenž se prozatím soustředí jen na 1vs1 a do VFO se nepřihlásil.

Espanyol, Reus a Nàstic hájí barvy Katalánska, valencijský region vyslal do boje kromě již zmíněné Valencie i Villarreal a Levante. Sporting, Zaragoza, Eibar, Lugo, Cádiz a Lorca jsou zbylými profesionálními kluby, které již mají složená mužstva bojující před monitory.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace