Strach vystřídala úleva. Real Madrid díky penaltě v nastaveném čase postupuje

Cristiano Ronaldo slaví postupovou trefu (© marca.es)

Hodně divokou zápletku nabídla odveta čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Juventusem. Hosté na Bernabéu smazali třígólové manko z úvodního utkání, v nastaveném čase je ale vyřadil pokutový kop, který proměnil Cristiano Ronaldo.

Hned v úvodu zaskočil domácí Mandžukić, když po centru Khediry otevřel po necelých dvou minutách skóre. V další šanci nedokázal dopravit míč za Navasova záda Higuaín. Real Madrid se po špatném úvodu oklepal a začal mít navrch, Bale ani nadvakrát neuspěl. V 37. minutě přišel druhý gólový moment Juventusu a šlo o kopii toho prvního s tím rozdílem, že tentokrát posadil míč na hlavu Mandžukiće Lichtsteiner. Varane odpověděl hlavičkou do břevna.

Ve druhém dějství zkoušeli štěstí Cristiano Ronaldo na jedné a Higuaín na druhé straně, gól ale přišel až po chybě Keylora Navase, který neudržel centrovaný balón a daroval tak snadný gól Matuidimu. Juventus senzačně dotáhl ztrátu a začínalo se odznovu. 

Když už se zdálo, že o postupujícím bude muset rozhodnout prodloužení, přišel moment, který vyvolal hodně emocí. Benatia pomohl k zemi v jasné šanci Lucasi Vázquezovi a rozhodčí nařídil penaltu. Buffon byl za nekončící protesty vyloučen a mezi tři tyče musel Szczęsny. Cristiano Ronaldo zahrál pokutový kop ideálně a vystřelil Realu Madrid postup. Postup, na který se svěřenci Zinédina Zidana nadřeli více, než se čekalo, a který bude plnit stránky novin  a bude rozebírán i v dalších dnech. 

Sestavy:

Real Madrid: Keylor Navas; Dani Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo, Kroos, Casemiro (46. Lucas Vázquez), Modrić (75. Kovačić), Isco, Cristiano Ronaldo a Bale (46. Marco Asensio). 

Juventus: Buffon; De Sciglio (17. Lichtsteiner), Benatia, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanić, Matuidi, Douglas Costa, Higuaín (90+6. Szczęsny) a Mandžukić. 

Branky: 97. Cristiano Ronaldo (pen.) - 2. a 37. Mandžukić, 61. Matuidi.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace