Střelecká bída přinesla v Evropské lize Španělsku jediný bod

Hráči Zorye dobyli San Mamés (© marca.es)

Nepovedený den prožily španělské celky v Evropské lize. Athletic nečekaně padl v domácím prostředí se Zoryí Luhansk. Přestože jako jediný skóroval, prohrál také Real Sociedad, a to na hřišti Zenitu. Jen Villarreal získal bod ze stadionu Maccabi Tel-Avivu po bezbrankové remíze.

Athletic - Zorya Luhansk 0-1 (26. Kharatin)

Hodně nepříjemné překvapení přichystal Athletic svým fanouškům, když na San Mamés podlehl Zoryi 0-1. Lvi tak pokračují ve výkonech, které budí rozpaky, a v Evropské lize si nečekanou ztrátou přidělali starosti.

Přitom prvních patnáct měl Athletic skvělých a šance střídala šanci. Jenže dvakrát Muniain, Williams ani Etxeita nemířili přesně. Naopak po rohovém kopu poslal hosty do vedení hlavičkující Kharatin. Útočné výpady Athleticu ztratily přesnost i agresivitu, proto Zigandovi svěřence vyprovodil do šaten pískot.

Druhá půle nabídla podobný obrázel. Athletic na začátku pohrdl několika solidními pozicemi na vyrovnání, následně už snažení doprovázela křeč. Kromě bodů přišli Baskové i Ikera Muniaina, jenž si v nastaveném čase zřejmě velmi vážně poraznil koleno a opustil trávník na nosítkách a v slzách.

Sestava Athleticu: Iago Herrerín; Bóveda, Etxeita (56. Iturraspe), Laporte, Saborit (65. Córdoba); San José, B. Etxebarria (78. Aketxe), Williams, Raúl García, Muniain a Aduriz. 

Zenit Petrohrad - Real Sociedad 3-1 (6. Rigoni, 24. a 61. Kokorin - 42. Diego Llorente)

Ani Real Sociedad, druhý baskický zástupce v Evropské lize, neprožil šťastný večer. V Petrohradě podlehl místnímu Zenitu 1-3, přestože byl po celý zápas aktivnějším týmem, který podstatně déle držel míč na kopačkách.

Jenže Errealu zradily chyby v obraně. Už v polovině úvodního půle tak ruský tým měl pohodlný dvougólový náskok, když se trefili Rigoni a Kokorin. Při první brance chyboval nahrávající Pardo, při druhém špatně vyběhl Rulli a daroval tak snadný gól Kokorinovi.

Diego Llorente sice ještě před pauzou dokázal snížit, jenže čtvrthodinu po změně stran znovu pojistil vedení domácích Kokorin. Real Sociedad to zkoušel, ale na kontaktní zásah, který by ho vrátil do hry, nedosáhl a odjíždí z Petrohradu s prázdnou.

Sestava Realu Sociedad: Rulli; Odriozola, Elustondo, Llorente, De la Bella; Xabi Prieto (65. Juanmi), Pardo (74. Illarramendi), Zurutuza, Canales, Bautista (65. Willian José) a Januzaj. 

Maccabi Tel-Aviv - Villarreal 0-0

Ani Villarreal, třetí reprezentant La Ligy v dnešním programu Evropské ligy, nedokázal zvítězit. Na hřišti izraelského Maccabi Tel-Aviv se musel spokojit s bodem za bezbrankovou remízu.

I přes bodovou ztrátu ale ukázala Žlutá ponorka v prvním utkání pod vedením Javi Calleji určité zlepšení. Největším problémem bylo zakončení, nebo šancí si hosté dokázali vytvořit dostatek. Bacca i Bakambu v zakončení selhali, Triguerose vychytal Rajković.

A když už byl brankáře Maccabi překonán, jako ve druhém poločase po střele Castilleja, zachránila ho branková konstrukce. Villarreal veze z Izraele bod. Jestli to je pozitivní výsledek, nebo negativní, to ukáže až konečné účtování skupiny.

Sestava Villarrealu: Barbosa; Gaspar, Bonera, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Fornals, Trigueros (82. Hernández), Guerra, Soriano (68. Castillejo); Bakambu a Bacca (75. Ünal).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace