Suárez se loučil v slzách, Messi za jeho odchod zkritizoval vedení

Luis Suárez a Lionel Messi (© marca.es)

Hodně emotivní byla tisková konference, na které se Luis Suárez loučil s Barcelonou. Uruguaycův nucený odchod z klubu následně zkritizoval Lionel Messi.

Třitřicetiletý útočník přestoupil do Atlética poté, co byl novým trenérem Katalánců Ronaldem Koemanem označen za nepotřebného. Na Camp Nou působil šest let a patří mezi historicky nejlepší střelce Barcelony.

"Jsem si vědom konce jedné etapy, na kterou mohu být hrdý. Přestup do Barcelony znamenal splnění snu. Získal jsem nové kamarády, byly to dlouhé roky. Vděčím rodině, která při mně stála v dobrém i zlém. Děkuji také fanouškům za podporu i členům realizačního týmu za každodenní práci," řekl Luis Suárez.

"Byl to bláznivý měsíc, stalo se hodně věcí, na které bych ani nepomyslel. Napsalo se hodně výmyslů, nedůstojným způsobem unikly informace. Musím se připravit na novou výzvu a být Barceloně vděčný. Žádné výčitky. Musím přijmout, že už se mnou Barcelona nepočítala, stejně jako když je to hráč, kdo chce odejít. Je to těžké, zvláštní pocity, navíc když máte rodinu. Ale takové věci k fotbalu patří. Je potřeba se s tím smířit," dodal a neubránil se lzám.

S odchodem spoluhráče z útoku se ale odmítá smířit Lionel Messi, jenž se opět opřel do vedení Barcelony, které v uplynulých měsících kritizoval už několikrát: "Zasloužil by sis rozlučku jako jeden z nejdůležitějších hráčů v historii klubu, který dosáhl velkých věcí individuálně i týmově. A ne aby tě vyhodili tak, jak to udělali. Ale je pravda, že v této chvíli mě už nepřekvapí nic."

"Bude zvláštní tě sledovat v jiném dresu a hrát proti tobě. Přeju ti v novém působišti jen to nejlepší. Mám tě rád. Na shledanou, kamaráde."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace