Toril to v Castille balí

Alberto Toril (© sportyou.es)

Alberto Toril, kouč Realu Madrid Castilla nezvolil správnou cestu. Nechtěl být poslušnou ovečkou, která si nechá všechno líbit a dělal si věci po svém. Tak, jak mu to diktovala jeho povaha, přirozenost. Bohužel osobou, které se toto jednání příliš nelíbilo, je jeho nadřízený, šéf všeho v Realu Madrid, José Mourinho. Kvůli tomu si bude muset sbalit kufry a klub opustit.

Castillu prakticky dotáhl do druhé nejvyšší soutěže, je mladý, velmi pracovitý, dokázal z hodně nadějné hráčské generace vyždímat to nejlepší. Ovšem ani jeden tento argument mu nezaručí místo na střídačce pro příští sezónu. Je odsouzen. V klubu již mají dokonce vybraného nástupce, Juana Eduarda Esnáidera. Argentinec je velmi blízký známý nového muže odpovědného za madridskou canteru: Zinedina Zidaneho. Oba dva se hodně dobře znají ze vzájemného působení v turínském Juventusu.

Torilova cesta v Castille až k nynější slávě byla hodně trnitá. Béčko Realu převzal v lednu 2011 s doporučenkou za dobře odváděnou práci v klubovém céčku a A dorostu. V tehdejší šatně ale našel sebranku demotivovaných zoufalců, kteří se pohybovali v horší polovině třetí nejvyšší soutěže. Mančaft si sáhl až na dno a Toril se stal zachráncem. Dokázal přesvědčit hráče o své hodnotě. O šest měsíců později hrála Castilla play-off o postup, byť tehdy vypadla s budoucím účastníkem Segunda División Alcoyanem. Nicméně hned několik klíčových fotbalistů z Torilova kádru se uchytilo v kádrech klubů Primera División – Juan Carlos, Fran Rico, nebo Pablo Sarabia. I přes tyto citelné odchody a bez nějakých výraznějších posil vsadil andaluzký odborník na mladé a výsledek nemohl být lepší. Jen malý krůček dělí jeho svěřence po výhře 3:0 v Cádizu od kýženého druholigového břehu. V neděli by ve Valdebebas měly létat špunty na počest tolik vytouženého postupu. Ať už to ale dopadne jakkoliv, Toril skončí.

Vztah s Mourinhem, a z toho vyplývající vyčerpanost, celou situaci jen uspíšil. Že to mezi těmito dvěma kohouty neklapalo, bylo jasné už dlouho. Když ho Portugalec požádal, aby nechal hrát některého hráče maximálně 50 minut, neboť měl v úmyslu vzít ho později s prvním týmem, trenér rezervy ho nechal hrát celý zápas. Když se chtěl Toril jít podívat na trénink áčka, Mou mu odepřel přístup. Toril udělil portugalskému mladíkovi (jenž měl stejného agenta, jako Mourinho) nálepku čtvrtý stoper týmu. Ovšem tato role se Mourinhovi vůbec nezamlouvala. Pedro Mendés později debutoval v Lize mistrů, aniž by byl v rezervě členem základní sestavy. V jarní části soutěže sice dostával víc příležitostí, ovšem v klíčovém okamžiku sezóny, dostal minulý týden přednost Iván Gonzáles. To nebyl jediný konflikt. Víc už jich ale nebude. Torilovi zbývá posledních pár hodin co by trenéra Castilly. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace