Účast Mikela Oyarzabala na Mistrovství světa ohrožena v důsledku vážného zranění

football-espana.net

Real Sociedad během čtvrtečního odpoledne zveřejnil na svých stránkách nepříjemnou zprávu. Momentálně šestému týmu španělské La Ligy se totiž zranil jeho kapitán a lídr Mikel Oyarzabal, který si přetrhl přední zkřížený vaz.

Klub neposkytl žádné detailnější informace. Víme jen to, že španělský reprezentant podstoupí v následujících týdnech operační zákrok. Ve fotbale se jedná o jedno z nejobávanějších vážných zranění, u něhož rekonvalescence zpravidla zabere šest až devět měsíců. Je to tedy tvrdá rána jak pro Oyarzabala, tak i pro jeho zaměstnavatele.

Ten se bude muset obejít bez svého svěřence až do konce sezóny. Nicméně pro Oyarzabala samotného by to mohlo mít ještě vážnější následky, jelikož by to mohlo ovlivnit i jeho účast na nadcházejícím Mistrovství světa v Kataru. Hráč se stal klíčovým mužem španělského národního týmu na Euru 2020 a stejně tak v Lize národů.

Ofenzivní univerzál tak bude muset svést souboj s časem, aby Luisi Enriquemu dokázal, že je po fyzické stránce připraven na blížící se šampionát, nicméně to nebude nic jednoduchého, jelikož ten začne již za zhruba osm měsíců.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace