Úroveň La Ligy je tak vysoká i díky rozhodčím, tvrdí končící González González

González González (© marca.es)

Rozhodčí José Luis González González dosáhl věkového limitu 45 let a musí pověsit píšťalku na hřebík. Při té příležitosti promluvil o kvalitě španělských rozhodčích.

Ta je podle něj velmi vysoká, což oceňují i týmy z ciziny v evropských pohárech: "Úroveň La Ligy je tak vysoká i díky rozhodčím. Týmy, které hrají v Evropě, to vědí. Když jsou na zápasy povoláni španělští nebo italští rozhodčí, znamená to záruku, že se nic nestane. Respekt je patrný. Mnoho mužstev je rádo, když má na hřišti španělského arbitra."

González González brání systém videorozhodčího (VAR), který je ve Španělsku tvrdě kritizován: "Lidé si mysleli, že s VARem zmizí veškerá polemika. Ale jde o pomůcku, která najde použití v jasných a evidentních situacích. Fanoušek chce, aby se VAR používal k jeho prospěchu a zájmu. Systém se zavedl, aby zůstal a udělal fotbal lepším."

Rodák z Ponferrady působil jako rozhodčí 32 let. "Když mi ve 13 letech soused, který pískal Terceru, řekl, abych si to vyzkoušel, bylo to nejlepší rozhodnutí v mém životě." V nejvyšší soutěži působil González González 11 sezón.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace