Úspěšný den. Athletic, Real Sociedad i Villarreal v Evropské lize vyhrály

Villarreal dobyl Eden (© marca.es)

Velmi úspěšný den prožili zástupci Španělska v Evropské lize. Athletic, Real Sociedad i Villarreal zvládly své mače vítězně.

Slavia - Villarreal 0-2 (15. Bacca, 89. Deli (vl.))

Villarreal udělal důležitý krok do další fáze Evropské ligy, když v Edenu zdolal Slavii 2-0. Žlutá ponorka se osamostatnila na čele skupiny a má osud ve vlastních rukách.

Javi Calleja na rozdíl od svého předchůdce Frana Escriby nasadil do evropskych pohárů nejsilnější možnou sestavu a Villarreal toho využil. První poločas patřil jemu, což potvrdil gól Baccy z 15. minuty. Hosté měli i další šance, ale nedokázali je proměnit.

Ani ve druhém poločase se Villarrealu nedařilo vstřelit pojišťující branku, byť příležitosti měl. To dalo naději Slavii, která jí šla naproti, několikrát byli sešívaní blízko vyrovnání, ale vždy jim kousek chyběl. A tak v předposlední minutě dal konečnou podobu výsledku Deli, jenž si srazil do vlastní sítě centr Denise.

Sestava Villarrealu: Barbosa; Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Marín; Soriano (82. Sansone), Hernández, Trigueros, Bakambu, Fornals (66. Cheryshev) a Bacca (72. Moyá).

Athletic - Östersunds 1-0 (70. Aduriz)

Athletic žije. Baskičtí Lvi připravili Östersundsu první porážku v soutěži a znovu se vrátili do boje o přezimování v soutězi. Stále je však čeká těžká kopa práce s nejistým výsledkem.

Zigandovo bylo po celý zápas nebezpečnější, mnohdy ale jeho útočné výpady končily ještě předtím, než by musel Keita v brance hostů zpozornět. Utkání se tak změnilo v boj s časem. A v tomto ohledu není lepšího bojovníka než nestárnoucího Adurize. 

Zkušený forvard vstřelil v 70. minutě jediný gól střetnutí, jeho hlava znovu dostala Athletic z problémů. Pokolikáte už? Na těsné výhře už nic nezměnila ani Unaiova červená karta v samotném závěru. Athletic dál živí naději na postup.

Sestava Athleticu: Iago Herrerín; Lekue, Unai Núñez, Laporte, Balenziaga; San José (62. Susaeta), Iturraspe, Williams (73. Mikel Rico), Raúl García (88. Aketxe), Córdoba a Aduriz.   

Real Sociedad - Vardar 3-0 (31. Juanmi, 69. De la Bella, 81. Bautista)

Povedený večer prožil i Real Sociedad, který ani v odvetném utkání neměl problém s Vardarem, jemuž nadělil tři branky a stejně jako Villarreal má blízko k postupu.

Vardar sice bránil lépe než ve Skopje, kde inkasoval šestkrát, nicméně i tak měli domácí jednoznačnou převahu, z níž pramenily šance. Vardar naopak branku Rulliho takřka neohrozil. Bylo tak jen otázkou času, kdy půjde Erreala do vedení. Stalo se tak po půlhodině zásluhou Juanmiho.

Monolog Realu Sociedad pokračoval i ve druhém poločase, skóre navýšili na konečných 3-0 De la Bella a Bautista. Svěřenci Eusebia bez potíží zvítězili a připsali si důležité tři body.

Sestava Realu Sociedad: Rulli; Gorosabel, Navas, I. Martínez, De la Bella; Zurutuza (46. Illarramendi), Zubeldia, Canales, Juanmi, Willian José (62. Bautista) a Oyarzabal (71. Januzaj). 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace