V Barceloně jsem zažil rasismus i válku v šatně mezi Katalánci a Nizozemci, vzpomíná Petit

Emmanuel Petit (© as.com)

Emmanuel Petit strávil v Barceloně jediný rok v sezóně 2000/2001, přesto na angažmá v katalánském klubu často vzpomíná. A ne v dobrém.

"V šatně Barcelony jsem zažil rasismus, ze strany některých hráčů velmi často," uvedl v posledním rozhovoru pro RMC Radio.

Podobná slova pronesl bývalý francouzský záložník už v roce 2015, kdy zašel do větších podrobností: "Přišel jsem ve špatnou dobu, protože v šatně probíhala válka mezi Katalánci a Nizozemci. Navíc jsme měli trenéra (Lorenza Serru Ferrera), který neměl sílu nebo charisma potřebné k tomu, aby takový tým vedl."

"Katalánský nacionalismus má hodně blízko k rasismu. Jakmile jsem do klubu přišel, bylo mi řečeno, ať se neučím španělsky, ale katalánsky. Odpověděl jsem, že jsem přece ve Španělsku. Oni mi řekli, že ne, že jsem v Katalánsku. Měl jsem toho dost. Chápu, že se identifikují, ale když to jde do extrému, blíží se to rasismu."

Petit zvládl za Barcelonu odehrát 38 střetnutí, během kterých vstřelil jednu branku.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace