Valencia chystá změny v kádru. Odejít mají Coquelin, Kondogbia i kapitán Parejo

Dani Parejo a Geoffrey Kondogbia (© marca.es)

Španělský tisk přinesl informaci, podle které chystá Valencia razantní změny v kádru před příští sezónou.

Důvod je jasný - výpadek příjmů z Ligy mistrů, do které se Netopýři letos nedokázali kvalifikovat. Tomu budou uzpůsobeny škrty v týmu. Přednost dostane dravé mládí v podobě Carlose Solera, Kangina Leeho či Ferrana Torrese, zatímco některým oporám bylo sděleno, že si mají hledat angažmá.

Nejvýraznějším příkladem má být kapitán Dani Parejo. Jedenatřicetiletý záložník patří na vrchol platové pyramidy, což společně s věkem 31 let není pro "novou" Valencii atraktivní spojení. Parejo je přitom dlouholetou oporou mužstva, do kterého přestoupil v roce 2011 z Getafe za 6 milionů eur. Od té doby oblékl dres Valencie v 382 případech a nastřílel 64 branek.

Další potřebné peníze do kasy by měl přinést prodej Geoffreye Kondogbii a Francise Coquelina, jejichž budoucnost rovněž leží mimo tribuny stadionu Mestalla.

Valencia prožívá bouřlivý rok, kvůli neshodám s kontroverzním majitelem klubu byl na začátku sezóny vyhozen trenér Marcelino García Toral, jeho nástupce Albert Celades pak nevydržel ve funkci ani do konce ligy a rovněž byl odvolán. Vedení proto bude muset v příštích týdnech hledat novou tvář na lavičku. Ve hře je například bývalý hráč klubu Rubén Baraja.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace