Valencia slaví v Evropské lize postup, Betis a Sevilla si musejí počkat

Valencia nebude chybět v další fázi Evropské ligy (© marca.es)

Valencia si vítězstvím 3-2 na hřišti St. Gallenu zajistila postup do další fáze Evropské ligy. Sevilla doma jen remizovala s Libercem, Betis vyhrál na půdě Vitórie, ani jeden z andaluských celků ale matematickou jistotu účasti v play-off nemá.

St. Gallen - Valencia 2-3 (38. Besle, 65. Karanović - 30. a 75. Piatti, 86. Canales)

Valencia se na výhře nad celkem St. Gallen, jemuž na Mestalle nasázela pět branek, tentokrát hodně nadřela. Po prvním poločase byl stav 1-1 po brankách hostujícího Piattiho a domácího Besleho. Deset minut po změně stran byl vyloučen Montandon a nařízena penalta ve prospěch Valencie, Jonas ji však neproměnil.

O chvíli později poslal oslabený St. Gallen do vedení Karanović. Domácí nakonec doplatili na hru v početní nevýhodě, Valencie trpělivě čekala na své šance, které využila. A to nejprve Piattim, jenž začal sezónu jako nepotřebný a nyní může být důležitým členem týmu, a čtyři minuty před koncem Canalesem. Valencia slaví nejen výhru 3-2, ale také postup do další fáze soutěže.

Vitória Guimarães - Betis 0-1 (93. Chuli)

Stejně jako v minulém vzájemném duelu, i tentokrát stačil Betisu k zaslouženému vítězství nad portugalskou Vitórií Guimarães jediný gól. Ve třetí minutě nastaveného času ho vstřelil střídající žolík Chuli.

Betis byl po většinu utkání lepším, aktivnějším a nebezpečnějším týmem, ale velkým letošním problémem Andalusanů je koncovka. To platilo i v Portugalsku. Neofenzivní Vitória se už viděla se získaným bodem, když v posledních vteřinách utkání udeřili hosté Chulim, jehož uvolnil Verdú, a útočník Betisu nezaváhal. Verdiblancos mají blízko k postupu.

Sevilla - Liberec 1-1 (29. Perotti - 70. Pavelka)

Zatímco ze stadionu Liberce mohla Sevilla považovat remízu 1-1 za dobrý výsledek, v domácí odvetě už tomu tak zdaleka není. Oba celky se rozešly po stejném resultátu a fanoušci na Pizjuánovi doprovodili Sevillu do šaten pískotem.

Nepovedené výkony se po lize přenesly i do Evropy. Sevilla je v krizi a nedokáže vyhrávat ani dobře rozehrané zápasy. Dnes díky Perottiho výborně zahraném přímém kopu vedla od třicáté minuty a mohla skóre navýšit, místo toho v 70. minutě neuhlídala Pavelku, jenž po skvělém sólu vyrovnal. Zoufalá snaha domácím o vítězný gól se nesetkala s úspěchem, Calu zastavila v 96. minutě branková konstrukce.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace