VAR by se měl testovat už v nejbližších zápasech Copy

Sánchez Arminio (© as.com)

La Liga je opět blíže zavedení videorozhodčího (VAR) od příští sezóny. Podle deníku AS se systém začne testovat ve vybraných zápasech šestnáctifinále Copa del Rey.

Prezident La Ligy Javier Tebas se včera sešel se současným mužem číslo jedna Španělského fotbalového svazu (RFEF) Juanem Luisem Larreou a bývalými arbitry Sánchezem Arminiem a Velascem Carballem, aby začali jednat o budoucnosti sudích. A prvním výsledkem je právě zkouška VAR. K té by mělo dojít mimojiné v zápase mezi Atléticem a Elche na novém stadionu Wanda Metropolitano.

Tebas usiluje o zavedení VAR dlouhodobě, podle slov prezidenta La Ligy ovšem narážel na neochotu svého protějšku z RFEF Ángela Maríi Villara, jenž momentálně není ve funkci, neboť čelí obvinění z korupce a zpronevěry. 

"Členové svazu měli na stole nabídku na využití VAR už od ledna, ale ani se na ni nepodívali. Jde jim o osobní zájmy, ne o budoucnost španělského fotbalu. Španělstí rozhodčí pojedou na mistrovství světa do Ruska bez znalosti VAR, protože ho Villar odmítal. Pochybuji, že Villar vůbec pozná rozdíl mezi VAR a BAR," prohlásil Tebas.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace