VAR v La Lize příliš chybuje při ofsajdech. Chybně ukazuje grafickou linii

Chybně neuznaný gól Ben Yeddera ze Sevilly proti Getafe (© as.com)

Architekt Nacho Tellado v televizním programu El Chiringuito opakovaně upozorňuje na chyby, které dělá systém videorozhodčího (VAR) při posuzování ofsajdových situací.

Jádrem problému je podle Tellada nepřesné umístění grafické čáry, která postavení mimo hru označuje, a to až o 25 centimetrů. Minimálně ve třech případech tak bylo rozhodnutí VAR o postavení mimo hru špatné.

Zatímco na mistrovství světa v Rusku se chybovost systém VAR pohybovala okolo jednoho procenta, ve španělské soutěži se tak děje v sedmi až osmi procentech případů.

Příčinou může být odlišný počet kamer na jednotlivých zápasech. Na světovém šampionátu jich snímal každé střetnutí stejný počet, ale v La Lize jsou utkání označena písmeny A, B a C na základě atraktivity, což se odráží i na počtu kamer, které jsou na stadionu přítomny.

Videorozhodčí byl v Primera División zaveden v letošní sezóně a během osmi odehraných kol vzbudil hodně vášní. Mnozí hráči a trenéři kritizují systém, jakým je využíván, a nejednotný metr. Komise rozhodčích si naopak novinku pochvaluje.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace