Villarreal a Real Sociedad vstoupily do Evropské ligy vítězně, Athletic remizoval

Real Sociedad nadělil Rosenborgu čtyři góly (© marca.es)

Úspěšný den prožily španělský celky v prvním kole základních skupin Evropské lize. Villarreal zdolal Astanu a Real Sociedad Rosenborg, zatímco Athletic získal na půdě Herthy bod.

Villarreal - Astana 3-1 (16. Sansone, 75. Bakambu, 77. Cheryshev - 68. Longvinenko)

Villarreal si nebezpečně hrál s ohněm, ale nespálil se díky střídajícímu Bakambuovi, který přišel a vyřešil rodící se problém. Žlutá ponorka nepřesvědčila, ale porazila Astanu 3-1.

Vše přitom začalo na Estadio de la Cerámica dobře. Už v šestnácté minutě poslal favorita do vedení Sansone. Jenže poté jako by hráči Villarrealu propadli uspokojení. A to dokáží trestat i papírově slabší celky. Twumasi a Murtazayev ve druhém poločase ještě neuspěli, ale v 68. minutě už Longvinenko po rohovém kopu vyrovnal.

Ponorku probral až nástup Bakambua, jemuž stačilo pár minut, aby znovu vrátil domácím vedení. To pár desítek vteřin později potvrdil Cheryshev, který se po sedmi měsících na marodce znovu stal fotbalistou i střelcem.

Sestava Villarrealu: Barbosa; Mario Gaspar, Bonera, Semedo,  Costa; Castillejo (87. Leo Suárez), Hernández, Trigueros, Fornals (74. Cheryshev); Ünal a Sansone (70. Bakambu). 

Real Sociedad - Rosenborg 4-0 (9. a 77. Diego Llorente, 10. Zurutuza, 41. Skjelvik (vl.))

Zcela suverénně si naopak počínal Real Sociedad, který si s chutí zastřílel v zápase proti Rosenborgu. Norský celek na Anoetě nepoznal gólovou radost a naopak čtyřikrát inkasoval.

O všem bylo rozhodnuto už po prvním poločase, v němž si Erreala vybudovala vedení 3-0. Hansen sice Canalese a hlavičku Diega Llorenteho ještě zneškodnil, ale druhý jmenovaný jej přesto překonal o moment později, v deváté minutě. Jen o minutu později zdvojnásobil náskok Basků Zurutuza. Přehlídka šancí domácích pokračovala, tlak přinesl třetí branku na konci poločasu, do vlastní sítě poslal balón Skjelvik.

Ve druhé půli Real Sociedad ubral, přesto ještě jednou propukla na Anoetě radost, a to když se podruhé v zápase prosadil Diego Llorente, jemuž se v bílomodrém dresu náramně daří.

Sestava Realu Sociedad: Rulli; Odriozola Arzallus, Elustondo, Diego Llorente, De la Bella; Xabi Prieto (58. Juanmi), Illarramendi, Zurutuza (77. Zubeldia); Carlos Vela, Willian José (68. Bautista) a Canales. 

Hertha - Athletic 0-0

Athletic měl na úvod základních skupin ze španělských zástupců nejtěžšího soupeře, což se potvrdilo i na výsledku. Lvi se museli v Berlíně spokojit s remízou.

A je to dobrý bod. První poločas se baskickému mužstvu povedl a Aduriz měl hned v úvodu dobrou šanci, stejně jako později Muniain, jehož pozice doslova volala po gólu... Jenže po změně stran se vše změnilo.

Do té doby hodně ospalá Hertha přeřadila na vyšší rychlost a nejlepším mužem utkání se stal Iago Herrerín. Hostující gólman postupně vychytal Plattenhardta, Ibiševiće i Kaloua. Zejména díky němu se tak po bezbrankové remíze stěhuje bod do Bilbaa.

Sestava Athleticu: Iago Herrerín; Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José, Vesga, Williams (86. Susaeta), Muniain (90. Aketxe), Córdoba (71. Raúl García) a Aduriz. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace