Vinícius byl představen jako hráč Realu Madrid. Na hostování zřejmě neodejde

Vinícius (© marca.es)

Real Madrid koupil Viníciuse Júniora už před rokem, na přesun do Evropy si však mladý Brazilec musel počkat až do plnoletosti. Té dosáhl v polovině července, díky tomu jej mohli Madriďané včera oficiálně představit jako další posilu pro letošní sezónu.

"Je to největší šance, jakou může fotbalista dostat. Udělám vše pro to, abych dokázal, že si ji zasloužím. Pocházím ze skromné rodiny, která mě naučila vnímat hodnoty. Vím, že adaptace nebude snadná, ale jsem v nejlepším klubu světa a připraven na tuto výzvu," prohlásil 18letý útočník, jenž je často srovnáván s hvězdným Neymarem. "Měl jsem možnost výběru z nejlepších klubů světa a vybral jsem si ten vůbec nejlepší. Děkuji rodině a Bohu za podporu a možnost prožít si svůj sen. Nezklamu vás."

Sám Vínicius následně dodal, že nadcházející sezónu stráví v Realu Madrid, byť se původně uvažovalo o možnosti, že by jej klub uvolnil na hostování, kde by měl více příležitostí pravidelně nastupovat.

Vedení a trenér Realu Madrid nyní musejí zvážit, jestli fotbalistu, za něhož zaplatili Blancos Flamengu 45 milionů eur, zapíší na soupisku první týmu, nebo jestli bude kmenovým hráčem rezervního mužstva. To by mu umožnilo pravidelné starty ve třetí lize i možnosti výpomoci Lopeteguiho výběru. Zároveň však hrozí, že Segunda B zpomalí jeho vývoj, neboť jde o soutěž, která nedosahuje úrovně brazilské ligy či jihoamerické obdoby Ligy mistrů Copa Libertadores.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace