Vítězové evropských pohárů ze stejného města? Madrid může napodobit Milán

Záběr z madridského derby (© marca.es)

Dva kroky dělí Madrid od zápisu do historie evropských pohárů. Jen jednou se totiž stalo, aby Ligu mistrů a Evropskou ligu (či jejího předchůdce Pohár UEFA) vyhrály v jedné sezóně týmy ze stejného města.

První a prozatím poslední případ se datuje do roku 1994, kdy AC Milán porazil ve finále Ligy mistrů Barcelonu a Inter Milán triumfoval v Poháru UEFA na úkor Salzburgu.

Nyní se stejná možnost otevírá před hlavním městem Španělska. První krok musí udělat 10. května v Lyonu Atlético proti Marseille v rámci finále Evropské ligy, druhý pak Real Madrid o deset dnů později v kyjevském finále Ligy mistrů proti Liverpoolu.

Pokud by se to španělským zástupcům podařilo, vůbec poprvé by se v Super Cupu střetly celky ze stejného města. V "milánském" roce k tomu nedošlo, neboť vítěz Ligy mistrů se v něm dle tehdejších pravidel střetával s vítězem Poháru vítězů pohárů, nikoliv s prvním týmem Poháru UEFA.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace