Vìtej v Sevilla! Je to čest, řekl Vaclík

Tomáš Vaclík (© marca.es)

Sevilla představila na dnešní tiskové konferenci nejnovější posilu, kterou je český reprezentant Tomáš Vaclík.

Už v den přestupu andaluský klub na svém twitterovém účtu přivítal 29letého brankáře v jeho rodném jazyce textem "Vìtej v Sevilla!", v pozadí videa pak zněl známý pokřik Kdo neskáče, není Čech. V pátek dostal před novináři slovo samotný Vaclík.

"Je to pro mě velká šance. Sevilla je dobře známým klubem v Evropě i světě. Třikrát za sebou vyhrála Evropskou ligu. Hrát za tak úžasný klub, to je čest. Mám hodně zkušeností a sebedůvěry, chci předvádět co nejlepší výkony," prohlásil Vaclík, jenž podepsal tříletou smlouvu. Deník AS jej označil za "Českou zeď, která má jistotu i zkušenosti". 

"Před třemi roky jsem proti Seville chytal v Evropské lize, byl to skvělý zážitek. Přál jsem si sem přestoupit. Sevilla má úžasné fanoušky," dodal fotbalista narozený v Ostravě. Vaclík byl dotázan i na hymnu Sevilly, kterou stadion Pizjuán sborově zpívá před každým zápasem: "Viděl jsem to na Youtube, těším se, až vše zažiju na vlastní kůži. Zpívám velmi špatně, ale slibuji, že se slova naučím."

Vaclík je po Petru Koubovi teprve druhým českým brankářem, který si španělskou nejvyšší soutěž vyzkouší.

Podívejte se na Tweet, kterým Sevilla Vaclíka přivítala:

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace