Wanda Metropolitano kandiduje na stadion roku. La Roja na něm bude debutovat proti Argentině

Wanda Metropolitano (© as.com)

Vloni otevřený supermoderní stánek Atlética Madrid Wanda Metropolitano je jedním z hlavních kandidátů na ocenění pro nejlepší stadion roku 2017.

Mezi další kandidáty na převzetí žezla po posledním vítězi, kterým byl istanbulský Vodafone Park, patří moskevské Lužniki, pařížská U-Arena, City Stadium v Orlandu či Nemesio Díez v mexické Toluce.

Ocenění zavedené před osmi lety udělují portály Stadiony.net a StadiumDB.com, které se specializují právě na fotbalové stadiony. V aktuálním výběru je celkem 27 stánků a vítěz by měl být vyhlášen 7. března.

Již odtajněn byl první soupeř, kterého vyzve na Wandě španělský národní tým. Sedmadvacátého března se zde představí proti reprezentaci Argentiny v čele s hvězdným Lionelem Messim. Španělský fotbalový svaz chtěl, aby La Roja pokřtila Metropolitano soubojem s elitním sokem, a přestože se původně mluvilo zejména o Brazílii, nakonec došlo k dohodě s hlavním rivalem Kanárků. Španělsko se s Argentinou naposledy střetlo v roce 2010 s výsledkem 1-4. Také v celkové vzájemné bilanci je mírně lepší výběr Albiceleste s 6 výhrami. Španělsko se radovalo 5krát a dvakrát se zrodila remíza.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace