Xavi: Real Madrid nehraje, vyhrává. Udeří zničehonic

Xavi Hernández (© marca.es)

Xavi Hernández, dnes již legenda Barcelony, která dohrává kariéru v katarském celku Al Sadd, zhodnotil první osmifinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a PSG.

Obhájce titulu doma zvítězil 3-1 a nakročil k postupu, podle Xaviho ale šlo o nezasloužený výsledek: "Real Madrid má něco zvláštního. PSG flirtovalo s gólem na 2-1 a Real Madrid začal být pasivní, ale najednou se do zápasu vrátil a získal náskok. Proti nim musíte svou šanci využít, jinak vás potrestají. Nejhorší je, že udeří zničehonic. Protiútok, roh, to jim stačí k výhře. Sakra, 3-1... Ale jak to dokázali? Až si myslíte, že je nespravedlivé, že PSG prohrálo takovým rozdílem. Byl to zápas, který měl skončit 1-1, 2-2 nebo 2-1 pro PSG. Hrálo PSG špatně? Ne. Hrál Real Madrid špatně? Také ne. Rozdíl je ten, že Real Madrid vyhrává i zápasy, v nichž se mu nedaří nebo nehraje dobře."

"Je to nevysvětlitelné, Real Madrid nehraje, vyhrává. Ve určité fázi druhého poločasu PSG jasně dominovalo a mělo vstřelit druhý gól. Nepovedlo se mu to a výsledkem je prohra o dvě branky. Co PSG zažilo, to jsem prožil i já v Barceloně. Říkáte si, že jste přece lepší než oni. Ale nemáte čas se litovat, protože mezitím vám Real Madrid dá gól z protiútoku. Pokud je nepotopíte, potopí oni vás. Začalo to před třiceti lety, kdy Real Madrid začal brát zápasy jako souboj. Podívají se vám do očí a vyzvou vás - chcete útočit? Jen do toho, my také budeme útočit. Ale pokud nedáte gól, dáme ho my."

Osmatřicetiletému Xavimu se nelíbí názor, že Cristiano Ronaldo, autor dvou branek, zastínil Neymara: "Četl jsem hodně článků o tom, že Cristiano byl nad Neymarem. Ne! Ne! Je to nespravedlivé. Co udělal Ronaldo? Dal gól z penalty a kolenem. Ale co všechny ty nebezpečné situace, které vytvořil Neymar? Fauly, které si vynutil? Protiútoky, které rozjel? Strach, který v Madridu vyvoval?"

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace