Zápas Depor - Fuenlabrada bude zrušen, play-off si zahraje Elche

Chico Flores - jeden z nakažených hráčů Fuenlabrady (© marca.es)

La Liga oznámila, že utkání posledního kola základní části Segundy mezi Deportivem a Fuenlabradou se definitivně ruší.

Střetnutí, ve kterém šlo domácím o záchranu a hostům o možnost protlačit se do play-off, bylo původně odloženo na neurčito kvůli nákaze několika hráčů Fuenlabrady koronavirem. Nemoc se rozšířila v týmu natolik, že do karantény muselo 26 členů. Většina z nich nevykazuje žádné vážné příznaky.

Vedení Fuenlabrady nabídlo dva možné scénáře - počkat na uzdravení všech fotbalistů, nebo střetnutí zrušit. La Liga zvolila druhou možnost s tím, že jde o "výjimečnou situaci a/nebo vyšší moc", vše ale musí ještě posvětit Španělský fotbalový svaz. Pokud se tak stane, zahraje si play-off o třetí postupové místo Elche. Několik klubů Segundy si na odložení střetnutí stěžovalo s odůvodněním, že šlo o narušení regulérnosti soutěže, avšak bez úspěchu.

Zatímco nastálá situace vyvolává velkou kontroverzi, celek Racing de La Guía z regionální soutěže se snaží vše brát s humorem a dožaduje se postupu do Segundy, jejího rozšíření na 180 účastníků a dvě láhve cideru na hlavu, aby hráči lépe snášeli tlak.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace