Zápasy Getafe - Inter a Valencia - Atalanta se mají hrát za zavřenými dveřmi. Fanoušci se bouří

Mestalla (© marca.es)

Opatření proti šíření koronaviru se zřejmě poprvé dotknou španělských klubů. Podle doporučení ministra zdravotnictví Salvadora Illy by se měly zápasy Evropské ligy Getafe - Inter Milán a Ligy mistrů Valencia - Atalanta hrát za zavřenými dveřmi.

Obě oblasti jsou totiž označeny za rizikové. Například utkání mezi Barcelonou a Neapolí však ohroženo prozatím není. "Barcelona ani 'Řím mezi rizikovými oblastmi nejsou," vysvětlila ředitelka CSD (Sportovní rada španělské vlády) Irene Lozano. Fanoušci Getafe a Valencie se bouří a nařízení shodně kritizují.

"Souhlasíme s preventivními opatřeními, místo uzavření stadiony by se však raději měly rušit a více kontrolovat přílety lidí z rizikových oblastí. Domníváme se, že nebylo bráno do úvahy, že toto rozhodnutí poškodí Valencii a její fanoušky v klíčovém zápase evropské klubové soutěže," stojí v prohlášení skupiny příznivců Netopýrů.

V podobnéch duchu se vyjádřil i tábor Getafe: "Na hlavní španělská letiště každý den dosedají desítky letadel z Milána (riziková oblast), lidé sem cestují na slavnosti v Tenerife či Valencii. Kdyby byly lety zakázany, týmy ze všech sportů by mohly hrát před vlastním publikem. Bylo pro nás těžké se dostat až sem a pro Getafe jde o historický zápas. Nechceme, aby se na něj vzpomínalo jako na utkání, které se hrálo za zavřenými dveřmi."

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace