Zapomenuti. Dvanáct hráčů, kteří v sezóně neodehráli ani minutu

Salem Al-Dawsari (© marca.es)

Blíží se konec sezóny, čas bilancování. Přinášíme vám seznam dvanácti fotbalistů, kteří by na letošní ligový ročník nejraději zapomněli.

Vůbec do něj totiž nezasáhli, všechny je spojuje jedna statistika - nula v kolonce odehraných minut.

U některých jsou důvodem zdravotní problémy, u jiných slabá forma a část z nich prostě nezapadala do plánů trenérů.

Bruno Soriano (Villarreal) - Po skončení minulé sezóny se rozhodl vyřešit problémy s kolenem operací. Tím začala noční můra, která trvá již jedenáct měsíců. Zkušený středopolař se obrátil na uznávaného lékaře Mikela Sáncheze v naději, že jeho rekonvalescenci pomůže urychlit.

Emmanuel Emenike (Las Palmas) - Na Gran Canarii přišel v poslední den lednového okna. Zraněný a se sedmi kilogramy nadváhy, kterých se nedokázal zbavit. "Není připraven a už se ani nečeká, že někdy bude," lakonicky okomentoval Nigerijcovu situaci Paco Jémez. Emenike oblékl dres Las Palmas jen jednou - při oficiálním představení...

Kike Sola (Athletic) - V létě i zimě byl tipován na odchod do jiného klubu, žádná nabídka ale nebyla konkrétní. A tak poslední rok v Athleticu (v červnu mu končí smlouva) tráví na tribuně. V posledních čtyřech letech toho příliš neodehrál.

Filip Manojlović (Getafe) - Azulones zaplatili za mladého brankáře 1,2 milionu eur, jenže skvělé výkony Guaity jeho téměř dva metry mezi tři tyče nepustily. Pro příští sezónu by mohl být přeřazen do rezervy.

Fran Rico (Eibar) - Do soutěžního střetnutí nenastoupil už více než 400 dnů, naposledy 18. února 2017 na Pizjuánu. Záložníka Eibaru trápí pravé koleno, kvůli němuž byl v uplynulých čtyřech letech třikrát operován.

Jon Ander Serantes (Leganés) - V první polovině sezóny nebyl zapsán na soupisku, ve druhé ano, ale brankářské rukavice uplatnil jen na tréninku. Zajímavostí je, že jednou se objevil v zápise o utkání. Šlo ale o chybu arbitra Jesúse Gila Manzana.

Vukašin Jovanović (Eibar) - Přišel v poslední den přestupového okna, jenže ani zdravotní problémy Arbilly a Ramise mu na hřiště nepomohly. Srbský reprezentant do 21 let na debut v La Lize stále čeká.

Carlos Martínez (Real Sociedad) - Nehraje od 17. prosince 2016, kdy si zpřetrhal vazy v koleni. Letos dostal od lékařů zelenou, Eusebio ani Imanol s ním ale do svých plánů nepočítali. Rozlučku s Errealou si po 18 letech představoval jinak...

Salem Al-Dawsari (Villarreal) - Vůdce saúdské kolonie, která zamířila do La Ligy díky spolupráci soutěže s touto zemí. Ani jednou ale nebyl v zápasové nominaci a barvy Villarrealu hájil jen v přátelském utkání výběru do 23 let proti Arsenalu.

Iván Villar (Levante) - V Primeře debutoval pod Berizzem, v Celtě ale nedostával mnoho příležitostí, což vyřešil přesunem do Levante. Jenže ani tam mu pšenka nekvete. Do soutěžního zápasu nezasáhl.

Yahya Al-Shehri (Leganés) - Další saúdskoarabský fotbalista, který se nedostal na hřiště. Trenéra Leganésu Asiera Garitana nepřesvědčil ani na tréninku.

Jairo Morillas (Espanyol) - Před více než rokem si v zápase za Numancii přetrhl achilovku, nyní ho brzdí svalové zranění. "Dal bych vše za to, abych mohl hrát alespoň minutu," uvedl.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace