Zaragoza a Deportivo ostře zkritizovaly vedení La Ligy

Hráči Zaragozy (© marca.es)

Zmatky okolo konce sezóny v Segunda División dál budí vášně, zástupci Zaragozy a Deportiva ostře zkritizovali vedení soutěže.

Trnem v oku je zejména utkání posledního kola základní části mezi Deportivem a Fuenlabradou, které bylo kvůli nákaze koronavirem v řadách hostů odloženo, následně zrušeno, poté "obnoveno" s termínem dohrání 5. srpna a zatím poslední změnou je posunutí času výkopu na dnešní den, tedy 7. srpna.

"Všichni členové Zaragozy zodpovědně plnili pokyny k návratu fotbalu (po koronaviru), ale už jsme otrávení. Improvizace, v jaké žijeme, špatná organizace a nedbalost těch, kteří vládnou našemu fotbalu, jsou neúnosné. Nelze pochopit, že stále trénujeme, aniž bychom věděli cokoliv o play-off (o třetí postupové místo), jehož regulérnost je už teď narušena. Lajdáctví činovníků neumožní nastoupit našemu hráči, přestože on i celý tým dodržel vše, co se po něm žádalo. Soutěž ztratila i ty nejzákladnější hodnoty, jako je spravedlnost nebo čestnost, a odklonila se od parametrů sportovního fair-play, kterého se drží FIFA," uvedli fotbalisté Zaragozy v prohlášení, ve kterém naráželi na případ své opory Luise Suáreze, jenž nebude týmu v play-off k dispozici, protože Watford odmítl podruhé prodloužit jeho hostování.

Servítky si nebral ani prezident Deportiva Augusto César Lendoiro, jehož klub sestoupil: "Celé je to zamotané, je to zmatek. Nikdy jsem v La Lize nic podobného neviděl. Jeden den se něco řekne, druhý den se řekne úplný opak. V neděli se během pár hodin svolají lidé, aby udělali analýzu. Je to bláznovství. Jestli je toto španělská liga, kterou považujeme za nejlepší na světě, tak něco nesedí. Nenechme ostatní, aby si z nás utahovali. V současné chvíli se pohybujeme na hraně směšnosti."

"Jde o dvě věci. Zaprvé - v posledním kole musí hrát každý klub, nebo žádný. A zadruhé - pokud existují pravidla, musejí se dodržovat. Soutěž se kvůli soudům může v příští sezóně dostat do problémů. Proto by měla být rozšířena na 24 mužstev. Je to špatné řešení, ale v současné situaci to nejlepší."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace