Zázrak se nekonal. Atlético čeká přesun do Evropské ligy

Zklamaní hráči Atlética (© marca.es)

Fotbalisté Atlética remizovali na hřišti Chelsea 1-1, což pro ně znamená konec v Lize mistrů již po skupinové fázi. Mužstvo Diega Simeoneho se na jaře zapojí do Evropské ligy.

Tu sice před několika týdny označil Gabi vztekle za "sra.ku", nyní ale jistě svůj názor přehodnotí a další možnost na zisk trofeje uvítá. A Atlético naději má, neboť potvrdilo, že je lepším týmem než v úvodu sezóny. Pravdou je, že ukončení dobrodružství v Lize mistrů již v této fázi je pro Madriďany velkým zklamáním, ale i takový je fotbal. Navíc nejde říci, že by šlo o nezasloužený trest. 

Ale k dnešnímu utkání. První poločas nebyl pro oko diváka atraktivní, vybočil z něj jen úchvatný zákrok Oblaka proti ráně Zappacosty, při níž už domácí kouč Conte slavil. Brankář Atlética mu udělal stejně jako mnoha dalším soupeřům čáru přes rozpočet.

Druhá byla byla podstatně zajímavější. Filipe poslal balón do brankové konstrukce, o chvíli později už Saúl poslal hosty do vedení. To jim kazil jen fakt, že v podobné chvíli šel do vedení AS Řím proti Karabachu, což pro Atlético znamenalo konečnou. Chelsea se snažila o vyrovnání. Několik šancí zmařil Oblak, až ho překonal vlastní spoluhráč Savić, jenž nechtěně poslal do sítě centrovaný míč, čímž určil konečné skóre, které zklamalo oba celky. Chelsea jde sice do play-off, ale jako druhý tým tabulky, Atlético míří do Evropské ligy.

Sestavy:

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill, Zappacosta (73. Willian); Fàbregas, Kanté, Bakayoko (64. Pedro), Moses, Hazard a Morata (81. Batshuayi). 

Atlético: Oblak; Giménez (79. Vietto), Savić, Lucas Hernández, Filipe; Koke, Thomas, Gabi (78. Correa), Saúl; Torres (57. Carrasco) a Griezmann. 

Branky: 75. Savić (vl.) - 56. Saúl.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace