Zrcadlo 10. kola Primera División

Vitolo (© marca.es)

Ještě než začne další kolo La Ligy, pojďme si formou Zrcadla zopakovat události toho předešlého, tedy desátého.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na Ideální sestavu kola, Gól kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O problémech Realu Madrid. Opět. Osm bodů na lídra, to je ztráta, kterou Blancos ještě nikdy nesmazali. A nevypadá to, že by se na tom mělo něco změnit. Profesorský způsob hry k úspěchům nevede, Zidanově partě chybí týmová souhra i výkony individualit. Střelecký prach Cristiana Ronalda zvlhl nebo se úplně vytratil, Marcelo je jen stínem nejlepší levého beka světa minulé sezóny, mladé pušky Asensio a Lucas rovněž prožívají slabší období a Isco sám na vše nestačí. Přestože samotný Zidane o krizi mluvit odmítá, problémy Realu Madrid jsou jasně viditelné a francouzský kouč je zatím nedokáže korigovat. 

Co se povedlo

Odvážný výkon Girony proti Realu Madrid. Obhájce titulu neprožívá dobrý vstup do sezóny, přesto mnoha týmům chybí odvaha hrát s ním otevřenou partii. O Gironě to neplatí. Ač působí v Primeře prvním rokem, slavného jména se nezalekla a po většinu zápasu nešla po bodu, ale po třech. A byla po zásluze odměněna obratem výsledku ve svůj prospěch.

A co se nepovedlo

Vitolovo hostování v Las Palmas. Měl být hvězdou, která ostrovanům v první polovině sezóny pomůže získat dostatečný počet bodů ke klidnější odvetné části, jenže kmenového hráče Atlética trápilo v prvních týdnech zranění, v jejím dalším průběhu pak slabá výkonnost. Vitolo jako by se Gran Canarii ještě neobjevil, a co je horší, už to v podstatě nikdo ani nečeká...

Hvězda kola

Celso Borges. Záložník Deportiva zařídil Deportivu velmi důležitou výhru na hřišti Las Palmas dvěma přesnými zásahy hlavou.

Muži v černém

Vítězná branka Espanyolu proti Betisu padla z postavení mimo hru, sporná byla rozdílová trefa Girony proti Realu Madrid a Leganés kopal penaltu za zákrok, který asi viděl jako nedovolený jen rozhodčí...

Gól kola

Záložník Sevilly Pablo Sarabia zařídil svému týmu výhru nad Leganésem touto parádní ranou.

Ideální sestava kola

Podle deníku Marca:

Podle webu El Desmarque:

Výroky kola

"Na výhrách Valencie mám jednoprocentní podíl, zbylých 99 procent je práce hráčů." - Až příliš skromný Marcelino García Toral.

"Ne každý vidí fotbal stejným způsobem. André dává hře Barcelony řád, je to výborný hráč, který jen potřebuje nastupovat pravidelněji." - Bývalý fotbalista Barcelony Guillermo Amor brání André Gomese.

"Nebyla by to první sezóna, v níž někdo vymaže osmibodovou ztrátu." - Sergio Ramos dává fanouškům Realu Madrid naději alespoň na tiskovkách, když už to nejde na hřišti.

"Jestli si dokáži představit jednou sebe jako prezidenta svazu? Bylo by to zajímavé." - Opět Sergio Ramos.

Severokorejské rakety

(citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"O tomto Halloweenu budu strašit v dresu Míchelovy Málagy."

"Letošní Benzema mi připomíná nejlepší časy Laudrupa. Vystřelí a dívá se na branku, ale míč pošle k rohovému praporku."

"Real Madrid odcestoval k zápasu do Girony, po vzoru NBA odehraje utkání v cizině."

"Bacca-Bakambu, spíše než útočná dvojice to zní jako začátek písně Chucka Berryho."

"Balotelli: Líbí se mi Real Madrid, ale kdyby se ozvala Barcelona, možná bych řekl ano."

Co oko nevidělo

Zvuky kola

La Rosaleda si konečně vydechla

Nolito proti Leganésu

Isco proti Gironě

Milovnice selfie na Ipurue

Andrés Gomesovi se proti Athleticu nedařilo

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace