Zrcadlo 11. kola Primera División

Černá kočka na Villamarínu (© marca.es)

Dvanácté kolo Primera División již klepe na dveře, ještě před jeho začátkem si ale připomeneme to minulé, a sice formou Zrcadla.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na Ideální sestavu kola, Gól kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O rozhodčích. Tentokrát ne o jejich chybách, ale spíše necitlivému posuzování nastaveného času. Je čím dál běžnější praxí, že se na konci prvního poločasu nenastavuje ani minuta, i když hra měla prostoje. Výjimkou není ani ukončení půle či zápasu před rozehráním rohového kopu či standardky, přestože před několika lety vešlo v platnost nařízení, podle něhož mají arbitři právě v takových situacích nechat akci rozehrát. 

Co se povedlo

Nečekaný návštěvník na Villamarínu. Černá kočka, která proběhla kolem Quique Setiéna, Betisu smůlu nepřinesla, ba naopak. Verdiblancos srovnali stav proti Getafe z 0-2 na konečných 2-2. Pro Setiéna nešlo o první setkání podobného druhu, na stejném stadionu jej černá kočka navštívila i v době, kdy zde koučoval v roli hosta Las Palmas.

A co se nepovedlo

Pochvalu si nezaslouží Álvarez Izquierdo, jenž odstartoval zápas mezi Deportivem a Atléticem o několik minut dříve, než říkal čas výkopu. Co na tom, že mnoho fanoušků ještě nebylo na tribunách, vždyť ti jsou v La Lize až na vedlejší koleji...

Hvězda kola

Iago Aspas. Útočník Celty Vigo našel po střeleckém trápení formu a pomohl k výhře nad Athleticem dvěma góly.

Smolař kola

Cédric Bakambu. Útočník Villarrealu vstřelil Málaze tři góly, jenže ani jeden z nich nebyl uznán... Smutný hattrick okomentoval Bakambu na sociálních sítích vtipným srovnáním s životním zklamáním, které asi zažil každý: "Je to jako když vám holka řekne, že vás má ráda... a pak dodá, že ale jen jako kamaráda."

Muži v černém

Tentokrát byly kiksy rozhodčích zejména ve formě neodpískaných pokutových kopů. Oprávněně se jich dožadovali hráči Espanyolu, Barcelony, Realu Madrid či Girony...

Gól kola

Šleha Marca Asensia. Bez chyby.

Ideální sestava kola

Podle deníku Marca:

Podle webu ElDesmarque:

Výroky týdne

"Messiho výživový poradce mi vzal sýry, maso, vejce... život." - Lautaro Acosta, nyní ve službách Lanúsu, prozradil, že za jeho zlepšenou formou stojí změna jídelníčku od poradce, jenž pomáhá se stravou i Messimu.

"Nejsem teď nejhorší trenér světa stejně jako jsem nebyl ten nejlepší, když jsme obhájili Ligu mistrů." - Zinédine Zidane.

"Že je Cristiano Ronaldo v krizi? To zní jako vtip." - Vitolo. Fanoušci Realu Madrid se mu ale nesmějí...

"Vše by bylo jednodušší, kdyby se pískot změnil v potlesk." - Obránce Las Palmas se dožaduje podpory fanoušků. Když oni moc důvodů k potlesku opravdu nemají...

"Byl jsem blízko přestupu do Barcelony. Kdyby k němu došlo, fanoušci Realu Madrid by mě poslali do pr.ele." - Ángel di María.

Severokorejské rakety

(citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"Real Madrid se zřejmě šetří na finále mistrovství světa klubů proti Kashimě."

"Hezké gesto Cristiana Ronalda, který zakryl oči soupeři, aby se nemusel dívat na zakončení Benzemy."

"Luis Suárez je jako Microsoft. Byl součástí MSN a teď je jako Windows Vista - víte, že vždy nakonec dojde k chybě."

"Letošní Valencia vypadá jako loňský Real Madrid. A letošní Real Madrid vypadá jako loňská Valencia."

"Naši prarodiče zažili světovou válku, diktaturu a člověka na měsíci. Ale my zažili dva góly Alcácera za Barcelonu v jednom zápase."

"Španělsko se rozpadá, ale pořád ne tak jako Bale."

"Pokud se Bale ještě dvakrát zraní, pojišťovna vyhlásí bankrot."

"Lékařský tým Realu Madrid zkouší novou metodu, aby se Bale znovu nezranil."

"Atlético se zajímá o Özila. Özil pod Simeonem, to by bylo jako Gattuso v roli falešné devítky v Brazílii 70. let."

Co oko nevidělo

Zvuky kola

Velký večer Paca Alcácera

Fanoušci, co mají styl

Karim Benzema proti Las Palmas

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace