Zrcadlo 12. kola Primera División

Sergio Ramos utrpěl zlomeninu nosu (© marca.es)

Další kolo Primera División začíná již dnes, události toho předešlého shrnuje naše pravidelné Zrcadlo.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na Ideální sestavu kola, Gól kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O tom, jestli Cristiano Ronaldo ztratil rychlost. Stačil k tomu jeden moment z madridského derby, kdy jej ve sprinterském souboji předčil obránce Atlética Juanfran, jemuž je stejně jako opoře Realu Madrid 32 let, ale na rozdíl od Cristiana Ronalda nikdy nebyl symbolem výbušnosti.

Co se povedlo

Je to možná poněkud škodolibé, ale zbrklá touha křídelníka Leganésu rychle začít útočit doslova od úvodního hvizdu zkrátka pobavila. Jenže rozhodčí neměl pro Amrabatovu netradiční rozehrávku pochopení a nařídil volný kop pro soupeře z Barcelony.

A co se nepovedlo

Série binárních výsledků Atlética. Devět soutěžních zápasů v řadě se v zápasech Madriďanů neobjevilo jiné číslo než 0 a 1. Rezultáty 0-0, 1-1, 0-0, 0-1, 1-1, 1-1, 1-1, 0-1, 0-0, to není zrovna reklama na fotbal...

Hvězda kola

Ángel. Útočník Getafe vstřelil Alavésu dvě povedené branky a pomohl svému týmu k výhře 4-1.

Gól kola

A znovu Ángel. Perfektní zpracování do běhu, efektní i efektivní klička obránci a přesné zakončení. Jak dokáže být fotbal jednoduchý...

Ideální sestava kola

Podle deníku Marca

Podle webu ElDesmarque

Výroky týdne

"Chci sedm dětí a stejný počet Zlatých míčů." - Cristiano Ronaldo. Zatímco na dětech může pracovat i po skončení kariéry, čas na rozšíření sbírky Zlatých míčů se Portugalci krátí.

"Hlavně ať se moc nepokopou." - Py Laurence, matka obránců Atlética Lucase a Realu Madrid Thea, před městským derby.

"Když jsem šťastný, hraji dobře a střílím góly." - Luis Muriel.

"Ta hlavička byla omylem." - Sevillský Nolito pobaveně komentoval branku, kterou vstřelil pro něj netradičně hlavou.

Severokorejské rakety

(citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"Zidane dovedl rotaci hráčů k dokonalosti. Letos dokonce odpočívají i ti, kteří jsou na trávníku."

"Mundial bez Itálie je jako Clementeho sestava bez dvou stoperů na pozicích středních záložníků."

"Od příští sezóny bude zaveden VAR ve Španělsku. Škoda, že k tomu nedošlo dříve, mohli jsme zjistit, jak to bylo mezi Míchelem a Valderramou." 

"Pamatujete, jak Tomić odešel z Barcelony, aby vyhrál Euroligu? Tak Lapadula (rozený Peruánec) si udělal italské občanství, aby si zahrál na mistrovství světa..."

Co oko nevidělo

Zvuky kola

Hodně dohadů, málo fotbalu

Ramosův nos

Piqué na Butarque

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace