Zrcadlo 13. kola Primera División

Lionel Messi diskutuje o neuznaném gólu (© marca.es)

Již dnes startuje další kolo nejvyšší soutěže, ještě předtím shrne události toho předešlého naše pravidelné Zrcadlo.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na Ideální sestavu kola, Gól kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O chybách rozhodčích. Pro změnu. Je už koloritem La Ligy, že v každém kole jich je mnoho, občas ale nějaká ty ostatní zkrátka zastíní a překoná. Jednak svou viditelností a také samozřejmě tím, že se stane v ostře sledovaném zápase. Jako mezi Valencií a Barcelonou, kdy nebyl Lionelu Messimu uznán rozhodčím Iglesiasem gól, přestože míč viditelně přešel brankovou čáru. Barcelona tak znovu prožila nepříjemný pocit jako v lednu, kdy se jí identická situace přihodila na stadionu Betisu.

Jasný gól sice Iglesias neviděl, zato roztrženou štulpnu jednoho z fotbalistů Valencie nepřehlédl a okamžitě nařídil nápravu. Vítejte v La Lize...

Co se povedlo

Další skvělý obrat Sevilly. Prohrávat na Estadio de la Cerámica ve druhé půli 0-2 a nakonec získat tři body? To se často nepovede, Sevilla to přesto zvládla, upevnila si pozici v tabulce mezi vyvolenými a alespoň takto podpořila boj Eduarda Berizza se zákeřnou nemocí.

Také reakce Ernesta Valverdeho, jenž připomněl, že Barcelonu sice tentokrát rozhodčí poškodili, ale proti Málaze jí zase pomohli, když přehlédli míč v zámezí pči centru, po němž padl důležitý první gól, se povedla.

A co se nepovedlo

Další prohra Leganésu. Madriďany rychle opouští euforie a vracejí se do reality. Mužstvu se přestalo dařit, jde od prohry k prohře a nedává góly. Dokáže se včas vzpamatovat?

Hvězda kola

Madridská G. Griezmann a Gameiro zabrali ve chvíli, kdy je Atlético nejvíce potřebuje, a skvělým výkonem zajistili triumf 5-0 na Ciutat.

Za povšimnutí stojí i výkon Roberta. Brankář Málagy sice na Bernabéu třikrát inkasoval, množstvím prvotřídních zákroků ale dlouho držel svůj tým ve hře o dobrý výsledek.

Gól kola

Carlos Bacca se proti bývalým spoluhráčům ze Sevilly blýskl tímto sólíčkem přes polovinu hřiště.

Ideální sestava kola

Muži v černém

Neuznaný gól Messiho již byl zmíněn, gól Málagy na konci poločasu na Bernabéu měl rovněž platit, Real Madrid se oprávněně dožadoval ve stejném zápase dvou pokutových kopů a také mu nebyla uznána regulérní trefa, Rodrigo z Valencie měl za oslavu nasazením oranžové paruky obdržet žlutou kartu... Ani v tomto kole toho nebylo málo.

Severokorejské rakety

(citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"Nejnovější sleva na Black Friday - Real Madrid a -30 % bodů."

"Zidane konečně našel řešení gólové krize Benzemy a Cristiana Ronalda - utkat se s šestým týmem kyperské ligy."

"Casemiro vstřelil svůj třetí gól sezóny a v bitvě o Pichichi se dotahuje na Paulinha."

"Pozor na Black Friday. Všechny slevy se tváří výhodně, ale nakonec zaplatíte za André Gomese 50 milionů eur."

"Messi konečně podepsal nový kontrakt. 700 milionů eur výkupní klauzule, 40 plat a 12 bonus pro Neymarova otce."

"Sergio Ramos vypadá jako něco mezi Tučňákem, Batmanem a starostou Gothamu."

Co oko nevidělo

Zvuky kola

Nekončící bitva o gól

Protesty po Messiho neuznaném gólu

Napínavé utkání Valencia - Barcelona

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace