Zrcadlo 14. kola Primera División

Ibai Gómez (© marca.es)

Dnes večer začíná další kolo nejvyšší soutěže, ještě předtím shrne události toho předešlého naše pravidelné Zrcadlo.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na Ideální sestavu kola, Gól kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O kvalitě trávníku Getafe. Již několik týmů v čele s Barcelonou si na pažit na Coliseu stěžovalo. "Možná je to jediná cesta, jak nás chtějí porazit," uvedl Ter Stegen. Nyní se trávník nelíbil ani Valencii, její kapitán Dani Parejo prohlásil, že "na takovém hřišti se nedá hrát dobrý fotbal, jaký by si nejlepší liga světa zasloužila". Vedení Getafe se brání, že o hrací plochu usilovně pečuje a že její občasný nelichotivý stav je způsoben otevřeností stadionu, což znamená větší závislost na dobrém počasí, neboť trávník není chráněn strmými tribunami, jako je tomu na Mestalle, Bernabéu či Camp Nou. Ale nespočívá vlastně i v tomto výhoda domácího prostředí? Nemá tým právo na to hrát na dlouhém, nepokropeném nebo ne zcela ideálním trávníku (pokud splňuje regule)?

Co se povedlo

První zápas Alavésu pod vedením Abelarda. Alavés musí v letošní sezóně sázet hlavně na bojovnost a té ukázal více než dost. V Gironě prohrával ve druhém poločase 0-2, přesto si po skvělém obratu odvezl tři body za výhru 3-2. Tudy vede pro celek z Vitórie cesta.

A co se nepovedlo

Narůstající počet marodů Villarrealu. Listina zraněných Žluté ponorky byla v úvodu sezóny zaplněná, poté se i dlouhodobí absentéři uzdravili a mužstvu se začalo dařit. Jenže nyní vypadává Callejovi znovu jeden hráč za druhým a v jednu chvíli jich neměl k dispozici rovných deset. Jak se Villarreal s opakujícím se problémem vypořádá?

Hvězda kola

Ibai Gómez. Osmadvacetiletý rodák z Bilbaa musel na svůj první hattrick čekat dlouho, o to sladší ale byl. Navíc znamenal obrat výsledku z 0-2 na 3-2 a tři body pro jeho Alavés.

Smolař kola

Sergio García. Od 34letého útočníka Espanyolu se očekává, že v letošní sezóně bude zejména střídajícím žolíkem. Jenže tři zápasy v řadě začal jako člen základní sestavy, v posledním z nich ale musel již po pěti minutách střídat kvůli zranění...

Gól kola

Iván Alejo z Eibaru.

Ideální sestava kola

Muži v černém

Nejviditelnější chyby se dopustili rozhodčí v Barceloně, kde měl platit gól Luise Suáreze, a v Eibaru, kde byla nařízena nesmyslná penalta pro domácí.

Výroky týdne

"Pos.ali jsme to a omlouváme se. Nyní se z těch pos.aných sra.ek musíme sami dostat" - Oyarzabal z Realu Sociedad po vypadnutí z Copy s třetiligovou Lleidou.

"Tohle je krása fotbalu." - Trenér Alavésu Abelardo po obratu na hřišti Girony.

"Jednou to tam začne padat a už nepřestane." - Casemiro z Realu Madrid.

"Moje budoucnost je na jiném místě." - Sevillský Steven N'Zonzi stejně jako v létě vyhlíží přestup.

"Jsem přesvědčený, že v únoru na tom budeme dobře." - Zinédine Zidane o osmifinále Ligy mistrů.

"O vítězi ligy rozhoduje, jestli rozhodčí vidí, že balón přešel čáru, nebo ne, jako tomu bylo vloni." - Lucas Digne z Barcelony.

Severokorejské rakety

(citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"Florentino už vysvětlil Benzemovi a Baleovi, že příští rok zavede VAR: Vinicius, Asensio a Ronaldo."

"Florentino našel řešení nedostatku vstřelených gólů Realu Madrid - půjčí Navase nebo Casillu soupeři."

"Barcelona vstřelila na Mestalle dva góly brutto a jeden Neto."

"Pamatujete si, jak se DiCapriovi v Nolanově Počátku začal zdát sen ve snu? Tak Bale se zranil, aniž by se zotavil z předešlého zranění."

Co oko nevidělo

Zvuky kola

Obrat na Metropolitanu

Mám tě tak rád...

Sergio Ramos a Raúl García

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace