Zrcadlo 2. kola Primera División

Roberto Soldado (© as.com)

Nejvyšší soutěž odstartovala nový ročník. Co úvodní kolo Primery nabídlo?

To shrne Zrcadlo, které bude pravidelně hodnotit kladné i záporné události každého kola, přinášet zajímavá videa a další zajímavosti.

Chybět nebudou ani hlášky od hráčů, trenérů nebo jiných činovníků, či kauzy, které v průběhu týdne plnily stránky novin.

O čem se mluví

O lize dvou. Přerozdělování peněz z televizních práv je tématem, které se neustále snaží otvírat José María del Nido, jenž působí dojmem, že je jediným, komu současná situace nevyhovuje. Tentokrát se k němu přidal i prezident Villarrealu Fernando Roig.

Del Nido označil španělskou ligu za "největší špínu světa", Fernando Roig dodal, že by vlastně stačily zápasy mezi Barcelonou a Realem Madrid, aby se určil mistr. Zástupcům dvou nejmocnějších klubů momentální stav vyhovuje nadmíru, což potvrdily rozpočty na letošní sezónu. Ty jsou v obou případech rekordně vysoké - 480 milionů eur v případě Realu Madrid a 461 milionů eur v případě Barcelony...

Co se povedlo

Třígóloví hrdinové. Roberto Soldado opět ukázal, že vyrostl ve skvělého střelce. Do sítě Racingu Santander se trefil třikrát, z toho dvakrát v posledních dvou minutách, čímž zajistil Netopýrům otočení výsledku na 4-3. Valencijské číslo devět stále důrazněji klepe na reprezentační dveře. Vicente del Bosque zatím neotevírá, uvedl však, že ho Soldadovi dobře ví.

Hattrickem se blýskl také Cristiano Ronaldo. Portugalcovy zásahy pomohly Realu Madrid potupit Zaragozu na jejím vlastním stadionu poměrem 6-0.

A co se nepovedlo

Debakly Zaragozy a Villarrealu. Brankář Zaragozy Roberto se dostal do různých sestav kola, přestože inkasoval šest branek. Ne z ironie. Nebýt jeho, mohli si svěřenci Javiera Aguirreho odnést i dvouciferný debakl.

Villarrealu se rýsovalo vše tak, že se mohl na Nou Campu pokusit o dobrý výsledek. Stále ne v ideální formě hrající Barcelona, tentokrát navíc výrazně oslabená... Ale Žlutá ponorka toho nevyužila a ustrašeným výkonem se vzdala naděje na body, obranu Katalánců hrající v improvizované sestavě vůbec neprověřila.

Výroky kola

"Keita a Mascherano jsou mé holčičky, dva poklady. Na ně mi nesahejte." - Pep Guardiola si své sestavy prostě umí obhájit. Snad v kabině Barcelony nepropukne dívčí válka...

"Udělal jsem vše špatně." - Javier Aguirre vzal debakl s Realem Madrid na sebe.

"Dal jsem hattrick díky práci spoluhráčů. Nejdůležitější je tým. Pokud chceme něco vyhrát, musíme táhnout za jeden provaz." - Cristiano Ronaldo. Ano, opravdu to řekl Cristiano Ronaldo.

"Athletic byl zmateným mužstvem." - Marcelo Bielsa po remíze s Rayem.

"Vítězství Atlética by nikoho nepřekvapilo." - Gregorio Manzano po domácí remíze s Osasunou. Pravda, v dnešní době už člověka nepřekvapí skoro nic...

"Můžeme fanouškům Sevilly přichystat radostné chvíle." - Marcelino García Toral. První z nich přišla už v srpnu - ušetří za vstupenky na Evropskou ligu.

"Stále jsme ve výstavbě." - Fabri. Když máš srdce zjihlé, když máš potíže,tak dej cihlu k cihle...

Zvuky kola a Co oko nevidělo

Zvuky kola - aneb jak zachytily zápasy uplynulého kola ruchové mikrofony:

Co oko nevidělo - převážně nevážný pohled na tribuny plné excentrických fanoušků, ale také na řadu jiných zajímavých okamžiků:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace