Zrcadlo 7. kola Primera División

Cédric Bakambu (© marca.es)

La Liga se o víkendu nehrála, neboť se hráči vydali plnit reprezentační povinnosti. Ale my se ještě prostřednictvím tradičního Zrcadla ohlédneme za sedmým kolem.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na Ideální sestavu kola, Gól kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O osamostatnění Katalánska. Bohatý region je blíže odtržení od Španělska než kdy jindy a fanoušci horlivě diskutují o tom, jaká by byla budoucnost Barcelony, Espanyolu či Girony, pokud by se Katalánsko skutečně osamostatnilo. Vznikla by nová liga sdržující kluby této oblasti, rozutekly by se jednotlivé celky do soutěží jiných zemí, nebo by zůstaly v Primera División jako "hosté"? A povolilo by to vůbec vedení La Ligy? Nikdo se do ožehavého tématu nechce příliš pouštět, zatím se mluví pouze v opatrných naznácích, ale faktem je, že La Liga zejména Barcelonu potřebuje a Barcelona potřebuje La Ligu, proto by bylo pro soutěž velkou chybou, kdyby k rozchodu došlo.

Co se povedlo

Utkání na Anoetě mezi Realem Sociedad a Betisem. Trenéři asi dvakrát nadšení nebyli, zato fanoušci a milovníci útočného fotbalu ano. Výsledek 4-4, nečekané zvraty, napětí do posledních minut... Utkání chybělo jediné - možnost udělit oběma týmům ne bod, ale tři.

A co se nepovedlo

Vyprodáno. To je nápis, který v La Lize v podstatě nepotřebujete. Návštěvnost i sledovanost sice každým rokem stoupá, přesto je zklamáním, že ze 70 odehraných zápasů letošní sezóny byly vyprodané jen dva. Ne, nebylo to na Bernabéu, Camp Nou ani v Katedrále. Dokonce i na Wandě byly při debutu tisíce volných míst. Jediný klub se může pochlubit stoprocentní obsazeností, a to Leganés. A rovnou ve dvou případech - proti Getafe a proti Atléticu Madrid. Samozřejmě, kapacita stánku Butarque je výrazně nižší než v modernějších stadionů, na druhou stranu Leganés bojuje v madridském regionu o fanoušky s mnoha soupeři, proto si zaslouží palec nahoru.

Hvězda kola

Cédric Bakambu. Útočník Villarrealu vstřelil svůj první "španělský" hattrick a sám tak zařídil výhru Ponorky nad Eibarem v poměru 3-0.

Smolař kola

Kepa. Brankář Athleticu věnoval Valencii dva góly, když nejprve penaltovým zákrokem poslal k zemi Rodriga a poté se špatným vyběhnutím podílel na další trefě Netopýrů.

Muži v černém

Asi nikoho nepřekvapí, že ani v sedmém kole nepředvedli rozhodčí bezchybné výkony. Mezi nejvíce viditelné omyly patřil první gól Betisu po offsidu či penalta pro Sevillu, která byla nařízena chybně

Gól kola

Aritz Aduriz je zejména famózním hlavičkářem, ale proti Valencii dokázal, že si s míčem rozumí i pomocí dolních končetin. Zpracování centru bylo zkrátka epesní.

Ideální sestava kola

Severokorejské rakety (citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"Banco de Sabadell, La Caixa, Neymarův otec... Nejdůležitější finanční instituce začínají opouštět Katalánsko."

"Sergio Ramos řekl dvě věci: že se nemá míchat sport s politikou a že je potřeba smeknout před projevem krále."

"Mistrovství světa bez Argentiny a Nizozemska by bylo jako světová válka bez Německa."

"Evropská unie již určila vyjednavače pro řešení katalánského konfliktu: Neymara a Figa."

"Každý konflikt, ať je vážný, jak chce, má řešení. A to prostřednictvím pochopení a dialogu. A to říkám Cavanimu i Neymarovi."

"Nechápu, co ještě chcete, aby Messi s Argentinou dokázal. Aby porazil Bolívii, Venezuelu nebo Ekvádor?"

"Atlético prohrálo zápas Ligy mistrů gólem z 93. minuty. A to má být novinka?"

"Simeone prohlásil, že Oblak a Courtois jsou nejlepšími brankáři světa. Asi zapomněl na Neuera, De Geu, Ramose..."

Co oko nevidělo

Zvuky kola

Bakambův hattrick

Fanoušci propadlí moderním technologiím

Ticho na Camp Nou

Achrafův debut na Bernabéu

Bláznivý zápas na Anoetě

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace