Úvod / Soutěže / Primera División / 2017/2018 / FC Barcelona - Real Madrid (reportáž)

FC Barcelona - Real Madrid, 06.05.18 (reportáž)

06.05.18 20:45 Základní část - 36. kolo

FC Barcelona

2:2

(1:1)

Real Madrid

Rozhodčí: Alejandro José Hernández Hernández Stadion: Spotify Camp Nou Diváci: 97,939 (99%)

Reportáž k zápasu

El Clásico na Camp Nou vítěze nenašlo. Výsledek 2-2 se zrodil po krásných gólech, ale také velmi kontroverznímu představení hlavního arbitra Hernándeze Hernándeze.

Oba týmy nastoupily v poměrně očekávaných sestavách. Barcelona i s Andrésem Iniestou, pro něhož to bylo poslední El Clásico, Real Madrid s útočným triem BBC, jemuž dal Zidane přednost před účastí Asensia či Lucase.

Hned v úvodu musel Keylor předvést první těžký zákrok proti šanci Luise Suáreze. V desáté minutě už Uruguayec otevřel skóre, pomohl mu k tomu dokonalý centr Sergi Roberta, po němž Luis Suárez zakončil přesně. Radost vydržela zaplněnému Camp Nou jen chvilku. Real Madrid předvedl skvělou kombinaci, Kroos našel ve vápně Banzemu, francouzský útočník sklepl balón na Cristiana Ronalda, jemuž stačilo ve snadné pozici doklepnout ho do sítě. Portugalci patřily i další dvě příležitosti, včasným skokem pod nohy mu první zmařil Ten Stegen, ve druhé prolétl míč těsně vedle. Stejně dopadl na druhé straně Messi v souboji s Keylorem Navasem.

Závěr poločasu nabídl několik ostrých zákroků. Proti Sergiu Ramosovi vystartoval Luis Suárez, kapitána Realu Madrid následně tvrdě sestřelil Lionel Messi. Moment na to prošlápl Bale Umtitiho, za což měl být vyloučen, ale trestu unikl. Naopak nesmyslný úder Sergi Roberta pozornosti arbitra neunikl a domácí fotbalista obdržel červenou kartu.

Na druhých 45 minut zůstali v kabině Coutinho a Cristiano Ronaldo, na hřiště se dostali Semedo a Asensio. A právě Asensio jako první prověřil Ter Stegena. Následný protiútok znamenal vedoucí gól Barcelony. Messi zamířil přesně k tyči. Akce začala faulem Luise Suáreze na Varaneho, rozhodčí ovšem opět chyboval a nedovolený zákrok přehlédl. Barcelona následně přidala další branku, ta však nebyla uznána kvůli offsidu. Další sporný verdikt. Messi v další šance napálil jen Navase. Zatímco v prvním poločase byl lepší Real Madrid, ve druhém dlouho dominovala i přes početní nevýhodu Barcelona. Jenže hosté se z ničeho nic dočkali vyrovnání, Bale se z první parádně opřel do míče a nedal Ter Stegenovi šanci.

Marcelo se zřejmě oprávněně dožadoval pokutového kopu, píšťalka Hernándeze Hernándeze ale zůstala němá. Messi technickou střelu zakroutil mimo tři tyče. Další šance nepřišly, Barcelona ve skvělém zápase remizovala s Realem Madrid a zůstává i nadále v letošní La Lize neporažena.

Branky a karty
Sestavy
logo FC Barcelona: (Ernesto Valverde Tejedor) Základní sestava (4-4-2): M. ter Stegen, G. Pique, J. Alba Ramos, S. Roberto Carnicer, S. Umtiti, I. Rakitić, Iniesta, P. Coutinho Correia, S. Busquets i Burgos, L. Messi, L. Suárez Díaz
Náhradníci: J. Cillessen, N. Cabral Semedo, T. Vermaelen, D. Suárez Fernández, Paulinho, F. Alcácer García, O. Dembélé
logo Real Madrid: (Zinédine Zidane) Základní sestava (4-3-3): K. Navas, J. Fernández Iglesias, M. Vieira da Silva Júnior, R. Varane, S. Ramos García, C. Casimiro, L. Modrić, T. Kroos, Cristiano Ronaldo, G. Bale, K. Benzema
Náhradníci: F. Casilla Cortés, J. Vallejo Lázaro, T. Hernández, D. Ceballos Fernández, L. Vázquez Iglesias, M. Asensio Willemsen, M. Kovačić
Zápasové statistiky
11 Střely celkem
17
4 Střely na bránu
5
6 Střely mimo bránu
10
3 Střely zablokované
4
9 Střely uvnitř vápna
9
2 Střely mimo vápno
8
556 / 483 (87%) Přihrávky (celkem / přesné)
552 / 504 (91%)
8 Fauly
20
6 Rohy
5
5 Ofsajdy
2
50% Držení míče
50%
3 Žluté karty
5
1 Červené karty
0
21 Přímých kopů
13
13 Vhazování
9

Video

Další soutěže

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace