Bernardo Silva čeká na rozhodnutí Barcelony

Bernardo Silva se rozhoduje mezi Manchesterem City a Barcelonou

Bernardo Silva má na stole nabídku na prodloužení smlouvy od Manchesteru City za výrazně lepších podmínek. Než se ale rozhodne, zda pokračovat v Premier League, chce vědět, zda o něj Barcelona nadále stojí. Teď anebo nikdy. Bernardo Silva dává Barceloně ultimátum.

Světový pohár, který letošní sezónu přerušuje netypicky ještě v její podzimní části, rozhodne o tom, kdo se stane Mistem světa. Mnozí hráči si ale turnaj v Kataru stanovili za vlastní mezník pro konečné rozhodnutí o své budoucnosti. Jedním z nich je i Bernardo Silva, který vyzval Barcelonu, aby se vyslovila stran svého zájmu o něj. Portugalský reprezentační záložník dostal nabídku na prodloužení smlouvy v Manchesteru City a má tak před sebou klíčové rozhodnutí. Prodlouží kontrakt nebo v létě odejde do nového angažmá?

Bernardo Silva je Xaviho velkým snem od trenérova příchodu do Barcelony. Loni v létě se ho klub snažil získat, ale neúspěšný prodej Frenkieho de Jonga možnou investici do portugalského reprezentanta znemožnil. Nyní je scénář odlišný, nicméně Bernardo Silva v souvislosti s velmi nízkým platovým stropem Barcelony chce vědět, zda o něj katalánský klub bude mít zájem v letním přestupovém období.

Barcelona prostřednictvím svého prezidenta Joana Laporty měla jasno v tom, že revoluce v týmu musí být dokončena v létě. A proto bude nutné podepsat k Lewandowskému další hvězdu nejvyšší úovně. Dvěma možnosti byli Leo Messi, kterému končí smlouva, a Bernardo Silva. První jmenovaný je velmi komplikovaný kvůli vysokým mzdovým nákladům a nabídce na prodloužení smlouvy, kterou má od PSG, a portugalský záložník by tedy mohl být vhodnou možností, ale klub na něj potřebuje uvolnit zdroje.

Bernardo Silva dal najevo, že je ochoten o přestup bojovat a učinit ústupky. Má návrh na vylepšení a prodloužení smlouvy, kterou by odmítl, pokud by katalánský klub potvrdil svůj předchozí zájem. Smlouva Silvovi končí v roce 2025 a je jasné, že v létě bude k mání za méně než 80 milionů eur, které Manchester City loni požadoval. Po konci Piquého a s očekávaným odchodem Busquetse se bude Silva Barceloně hodit. Dohoda nebude jednoduchá, ale není ani vyloučená a Barca doufá, že hráč své rozhodnutí neuspěchá.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace