Čísla a zajímavosti 244. El Clásica

Kdo udělá důležitý krok k ligovému titulu? (© marca.es)

Fotbalová neděle bude ve znamení večerního El Clásica. Jaké jsou s 244. soutěžním kláním mezi Realem Madrid a Barcelonou spojeny zajímavosti a statistiky?

Barcelona vede nad Realem Madrid o jedno vítězství - bilance je 96-52-95. Žádný jiný slavný zápas velkoklubů po celém světě nenabízí takovou vyrovnanost.

V lize platí vyrovnaná bilance 72-72, remíza se urodila 35krát (naposledy minulý rok v prosinci 0-0). Barcelona nikdy neměla v lize nad Realem Madrid navrch, dnes tak může přepsat historii. To se jí ostatně povedlo už před týdnem, kdy se poprvé dostala před Real Madrid v počtu nastřílených branek v lize (6 151:6 150).

Barcelona má o dvě branky lepší skóre (288:286), pokud ale počítáme El Clásica všech soutěže (nejen ta ligová), přetáčí se výhoda ve prospěch Realu Madrid (403:399). 

Barcelona vyhrála v lize na Bernabéu čtyřikrát v řadě, což je mezi španělskými týmy naprostý unikát.

Real Madrid neporazil Barcelonu v lize od dubna 2016. Na triumf čeká 7 utkání. Pokud neuspěje ani dnes, bude to pro Madriďany nejdelší šňůra bez výhry.

Sergio Ramos a Messi navýši počet účastí v El Clásicu. Kapitán Realu Madrid je rekordmanem, nastoupí už po 44. Messi je zpět o jediný zápas a dorovná druhé Genta, Sanchíse a Xaviho.

Barcelona skórovala v lize na Bernabéu pokaždé v posledních 12 kláních. Real Madrid udržel doma proti Kataláncům čisté konto naposledy v sezóně 2006/2007.

Pro Quique Setiéna půjde o první El Clásico, pro Zinédina Zidana o deváté (bilance 3-3-2).

Poslední El Clásico sledovalo přes 650 milionů příznivců. Finále mistrovství světa a zahájení olympiády, to jsou jediné sportovní akce, které mají větší sledovanost.

Celkem 37 fotbalistů hájilo barvy obou klubů. Třiadvacet z nich nejprve Barcelony a poté Realu Madrid, 14 opačně.

Lionel Messi je s 26 góly historicky nejlepším střelcem El Clásica, v posledních čtyřech zápasech (336 minut) proti Realu Madrid však neskóroval.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace