Do Evropy jdu s respektem, ale ne strachem, říká Rodrygo

Rodrygo (© marca.es)

Po letošní sezóně vejde v platnost přestup Rodryga Goese ze Santosu do Realu Madrid, mladý útočník promluvil o tom, jak přesun do nového prostředí vnímá.

"Rozdíl mezi fotbalem v Evropě a Brazílii je obrovský. Nejlepší hráči působí v Evropě, proto jdu do Realu Madrid s velkým respektem, ale ne strachem," uvedl teprve 18letý útočník s cenovkou 45 milionů eur. Real Madrid věří, že se dokáže rychle přizpůsobit a stejně jako Vinícius Júnior se hned v prvním roce stane členem kádru prvního týmu.

"Vím, že v Evropě se hraje v mnohem větší rychlosti, na vše je minimum času. Ale pořád je to fotbal jako takový, který je ve všech zemích podobný. Z Brazílie jsem zvyklý na hodně, ani urážky a výhružky protihráčů mě nerozhodí. Když mi obránce řekne, že mě sestřelí, tak mu uteču. Jsem rychlý. (smích)"

Rodrygův otec byl také fotbalista a syna hodně naučil, za což mu je Rodrygo vděčný: "Vše, čím jsem, mě naučil on. Od mala se mnou chodil na tréninky a zápasy. Vše mi ukázal. Myslím, že už teď jsem mnohem lepší než on. Táta by asi za Real Madrid nemohl hrát. (smích) Je pro mě idolem, nejen ve fotbale, ale i v životě."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace