Fotbalista spisovatelem. Fran Sol vydal svůj první román

Fran Sol se svým románem (© marca.es)

Řada fotbalistů má zajímavé koníčky, ale málokterý se může pochlubit, že vydal svůj první román. Fran Sol ano.

Odchovanec Realu Madrid, jenž ve Španělsku prošel také Lugem, Oviedem a Villarrealem a v současnosti působí v ukrajinském Dynamu Kyjev, se zařadil mezi autory knih. Svůj debut pojmenoval Madrid 2035 a je k dostání na Amazonu za 12 eur.

"Psal jsem celý život, i když to nikdo neví. Před rokem a něco jsem dal poznámkám, které jsem si tak dlouho psal, formu," vypráví 28letý fotbalista. "Příběh je o bývalém špičkovém sportovci, který hledá novou náplň života. Podnikne cestu, aby se vyléčil ze zvláštní nemoci, a najde budoucnost, kterou by si sám nedokázal představit. Název vyychází z mé lásky k Madridu a také k tomu, že se část knihy odehrává v budoucnosti - v roce 2035. Tenis je v knize analogií k fotbalu a určité pasáže vycházejí z mých zkušeností. Kdo mě zná, ten to jednoznačně pozná. Žádná postava nevychází přímo ze mě, ale hlavní protagonista se ptá na mnoho věcí, na které jsem se během života ptal i já." 

"Pořád jde jen o koníček, který je slučitelný s mým sportovním životem. Přišel jsem psaní na chuť. Ohlasy jsou pozitivní, takže mohu začít psát druhou knihu."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace