Messi inspiroval představení slavného Cirque du Soleil

Lionel Messi s manželkoun na premiéře představení Messi10 (© as.com)

Další pocta pro Lionela Messiho. Hvězda Barcelony se stala inspirací pro nové představení slavného uskupení Cirque du Soleil.

Show pojmenovaná Messi10 měla premiéru včera na scéně Parc del Fòrum v katalánské metropoli. Jde o první spojení Cirque du Soleil se sportovním světem. Představení trvá stejně jako fotbalový zápas 90 minut a podle reklamních materiálů "spojuje elektrizující atmosféru stadionu a intimní prostředí divadla".

Sedmačtyřicet artistů z devatenácti zemí nabízí za pomoci gymastických a akrobatických prvků netradiční pohled na Messiho kariéru. Na premiéru dorazil kromě řady osobností z kultury a fotbalového prostředí i samotný 32letý fotbalista s manželkou.

"Show se mi líbila a velmi mě dojala. Myslím, že dobře ukazuje, co cítím pokaždé, když vstoupím na fotbalový trávník. Je bláznivé, že Cirque du Soleil vytvořil představení na základě mé vášně k fotbalu. Celá rodina má Cirque du Soleil ráda, jejich představení nás baví," uvedl Messi.

Kanadský soubor Cirque du Soleil působí po celém světě s repertoárem 27 představení. V jeho řadách předvádí své umění i Čech Jakub Plšek.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace