Preview 11. kola Primera División

La Liga (© marca.es)

La Liga nabídne od pátku do pondělí jedenácté kolo letošního ročníku.

Prvním zápasem bude páteční předehrávka mezi Valladolidem a Levante, vítěz dostane možnost vzdálit se nebezpečnému pásmu dolních pater tabulky. Zároveň půjde o duel jediných týmů, které v letošní sezóně ještě nedokázaly udržet čisté konto. Domácí obránce Bruno nastoupí proti bývalým spoluhráčům, Levante přitom neopustil v dobrém. Základní sestavy se zřejmě výraznějších variací nedočkají.

Elche si to rozdá s Cádizem o pozici nejlepšího nováčka. Vloni na sebe obě mužstva narážela v rámci Segundy, nyní patří mezi příjemná překvapení prvoligové sezóny. Mírně lepší je prozatím Cádiz, i když stále postrádá Negreda, Lozana, Calu, Augusta či José Mariho. Domácí lodivod Almirón by mohl pozměnit základní sestavu, aby lépe rozložil síly mezi celý tým.

Jestliže předchozí střetnutí bylo ve znamení nováčků, pak zápas mezi Valencií a Atléticem znamená souboj dvou stálic La Ligy. V případě Netopýrů je však současnost nelichotivá, neboť se zatím nevypořádali s letním výprodejem a trápí se. Naopak Atlético je na druhé pozici se ztrátou tří bodů na Real Sociedad, ale se zápasem k dobru. Pokud Diego Simeone bude zasahovat do fungující sestavy, pak zejména z donucení, neboť ho trápí řada absencí, ke kterým přibyl Diego Costa. Cillessen, Gayá či Diakhaby nenastoupí za domácí.

"Budeme na stadionu El Alcoraz trpět, stejně jako tam trpěly jiné velké týmy," shrnul Julen Lopetegui své dojmy ze zápasu Sevilly v Huesce. Huesca sice je jediným účastníkem letoční La Ligy, který ještě nepoznal chuť vítězství, o to větší ale bude její motivace nelichotivou bilanci zlomit. Sevilla se po slabším období chytla a vyhrála dvakrát za sebou. Protože Bono bojuje s koronavirem, dostane se mezi tři tyče Tomáš Vaclík.

Real Madrid chce dokázat, že dobrý výkon a vítězství v Lize mistrů proti Interu Milán nebyly náhodou. V dalším ligovém kole mu bude soupeřem Alavés, a to na stadionu Di Stéfana. Zidana trápí i nadále početné absence Benzemy, Joviće, Sergia Ramose, Carvajala, Odriozoly či Valverdeho, takže základní sestava dozná několika úprav. Zraněný Pere Pons chybí Alavésu, stejně tak Burgui a Manu García, kterým vystavil stopku koronavirus.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace