Preview 6. kola Primera División

La Liga (© marca.es)

Po reprezentační přestávce přebírá otěže klubový fotbal, Primera División pokračuje šestým kolem.

Utkání mezi Granadou a Sevillou jsou obvykle vypjaté a pokračování trendu se očekává i dnes na Los Cármenes. Oba celky začínají jako účastníci pohárů sedmizápasový maraton během tří týdnů, hosté s vidinou minimálně dočasného posunu na první místo ligové tabulky, Granada chce potvrdit dobrou formu v úvodu sezóny. Zatímco domácí jsou v plné síle, Sevilla se musí obejít bez svého klenotu zadních řad Koundého, jenž se nakazil koronavirem. Idrissi je zraněný, na debut čeká Rekik. Na Tomáše Vaclíka opět zbyde jen místo na lavičce.

Nadšení z šestigólového nadělení Granadě vydrželo v řadách Atlética jen velmi krátkou dobu, bezgólové remízy proti Huesce a Villarrealu naznačily, že Atlético se svých slabin ještě nezbavilo. Los Colchoneros navíc čeká další náročný souboj, tentokrát ve Vigu proti Celtě, která se potřebuje oklepat ze dvou posledních porážek. Sergio, Rubén, Kevin, Aidoo a Hugo Mallo jsou absence na jedné, Lodi, Saúl a Giménez na druhé straně. Celta je pro Atlético historicky čtvrtý nejoblíbenejší soupeř, porazilo ji už 69krát.

Devadesát minut mezi Realem Madrid a Cádizem má jasného favorita, vždyť se střetává obhájce titulu s týmem, který se vrátil do La Ligy po několika letech v Segundě. Jenže Blancos i přes vedoucí postavení v soutěži nepůsobí v ofenzivě přesvědčivě a i proti outsiderům se střelecky trápí. Trenér domácích Zidane bude vzhledem k náročnému programu rotovat, šance zřejmě čeká na Nacha, Lucase či Isca. V dresu Cádizu se představí bývalý hráč Realu Madrid Álvaro Negredo. Splní Bílý balet roli favorita a potěší fanoušky zlepšeným výkonem?

S pokračujícími absencemi Ter Stegena, Jordi Alby a Umtitiho odcestovala Barcelony na půdu Getafe, kde zápasem na Coliseu zakončí sobotní program šestého ligového kola. I přes poslední ztrátu za remízu se Sevillou působí Barcelona Ronalda Koemana svěžejším dojmem než pod Setiénem či Valverdem, stadion Getafe je dobrým místem k potvrzení pozitivní tendence. I přes řadu zápasů v krátké době zřejmě nebude odpočívat Lionel Messi, šanci po jeho boku dostane Antoine Griezmann v naději, že naváže na dobré výkony z dresu reprezentace.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace