Shrnutí 6. kola Primera División

Cádiz senzačně porazil obhájce na jeho půdě (© marca.es)

La Liga má po šestém kole nového lídra, do čela se posunul Real Sociedad.

A to díky hladkému vítězství na půdě Betisu v posledním střetnutí kola. Domácí sice měli územní převahu, jednoznačně produktivnější však byli Baskové. Už v prvním poločase to gólově potvrdil Portu, po změně stran proměnil penaltu Oyarzabal a poslední zásah přidal Januzaj.

Real Sociedad tak dokonale využil zaváhání Realu Madrid a Barcelony. Madriďané doma senzačně prohráli s Cádizem. Nováčkovi stačil na hřišti obhájce k úspěchu brzký gól Lozana po dobrém sklepnutí od Negreda. Špatně hrající Real Madrid nenašel odpověď a poprvé v letošní sezóně poznal hořkost porážky.

Stejně tak Barcelona, které se stal na Coliseu osudným faul De Jonga na Djeného, po kterém z penaltového puntíku rozhodl Jaime Mata. Ani v tomto případě nedokázal papírový favorit najít protizbraň. Před El Clásicem prohrál Real Madrid i Barcelona, v jediném kole bez vstřeleného gólu poprvé po dvaceti letech.

Atlético naproti tomu uspělo ve Vigu, přestože domácí Celta měla hodně šancí, aby dosáhla na lepší výsledek. Jenže Santi Mina v tutovce ztroskotal na Oblakovi, v další možnosti zastala Slovincovu práci tyč. Na úvodní gól Luise Suáreze navázal v páté minutě nastavení Carrasco.

V andaluském derby mezi Granadou a Sevillou se síť vlnila jen jednou, a to v 82. minutě zásluhou Yangela Herrery. Hosté hráli celý druhý poločas v oslabení po hloupém vyloučení Joana Jordána a přišli o sérii 18 zápasů v La Lize bez prohry, nejdelší v klubové historii.

Eibar pokračuje v nepřesvědčivých výkonech, s Osasunou jen remizoval bez branek. Nudný zápas bez šancí ozvláštnila jen červená karta pro hostujícího Moncayolu. Protože byla udělena v samotném závěru, nestihl Eibar početní výhodu využít.

Lépe si vedl Athletic proti Levante. I díky první brance Williamse v domácím prostředí po téměř roce přetlačili Lvi Levante. Prvním gólem po přestupu do Athleticu se blýskl Berenguer a rovnou šlo o trefu vítěznou, která pomohla vylepšit obraz týmu v rozpačitém úvodu ligového ročníku.

Valencia na Estadio de la Cerámica narazila na svou minulost. Na kolena ji totiž srazily góly bývalých opor Paca Alcácera a Dani Pareja, Netopýrům nebyl nic platný zásah Guedese a znovu se propadli tabulkou do míst, na která nejsou zvyklí. Villarreal si polepšil skokem na druhou pozici.

Skvělá defenziva a útok, který dokázal využít šance. To byly zbraně Elche při třetím dobrém výsledku v řadě, který oddálil nováčka od nebezpečné části tabulky. Obětí Elche se stal nevýrazný Alavés, na jehož trávníku zajistily hostům úspěch branky Milly a Morenteho ze závěrů obou poločasů.

V jediném zápase kola padly více než 3 góly, překvapivě šlo o střetnutí Huesca - Valladolid. Mir a Sandro Ramírez zneutralizovali góly Bruna a Rubia z penalty. Huesca sice měla velkou střeleckou převahu, avšak nedokázala ji přetavit ve vítězství.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace