Po prvním zápase je blíže Superpoháru Sevilla

Frederic Kanouté. (© marca.es)

Fotbalisté Sevilly jsou po vítězství 3-1 nad Barcelonou v prvním zápase blíže získání španělského Superpoháru.

Domácí trenér Antonio Alvarez zvolil hru na jediného hrota, kterým byl Luis Fabiano, v základní sestavě překvapivě nechyběl ani reprezentant Jesús Navas. Pep Guardiola nechal Lionela Messiho na lavičce, stejně tak Adriana, který do Barcelony přestoupil právě ze Sevilly.

První poločas mnoho vzruchu nenabídl. Po úvodním oťukávání to byli hosté, kdo se osmělil jako první, ale proti Bojanovi včas vyběhl Palop. Sevilla kontrovala střelou Jesúse Navase, kterou debutant Mińo vyrazil.

Nejhezčí akce přišla ve dvacáté minutě, kdy Maxwell parádní přihrávkou vyzval k teči Zlatana Ibrahimovice, který nabídku přijal, Palop neměl šanci na změnu dráhy míče zareagovat. Pojistku měl na kopačce Maxwell, ale zamířl vedle.

Zatímco první poločas patřil Kataláncům, druhý se karta obrátila. Mińo ještě skvělým reflexem zneškodnil hlavičku Renata, na pokus Luise Fabiana, kterého vyslal přesným pasem střídající Cigarini, už nárok neměl.

Antonio Alvarez měl při střídáních šťastnou ruku. Dvojice žolíků Negredo a Kanouté se podepsala pod druhou branku domácích. Prvně jmenovaný se šikovně uvolnil a přihrál Kanoutému, který zakončil nekompromisně.

Kanouté měl na svědomí i poslední gól večera, když sedm minut před koncem rozvlnil síť hlavou po milimetrovém centru Perottiho.

Výhodnější pozici do odvety si tak vytvořili Andalusané, slavit však zdaleka nemohou, protože Pep Guardiola zřejmě vyšle na Nou Campu papírově výrazně silnější jedenáctku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace