Preview: Barcelona - Sevilla

Bitva o Superpohár. (© as.com)

První trofej letošní sezóny bude již dnes večer znát svého majitele, Barcelona si to rozdá v odvetě o španělský Superpohár se Sevillou.

První utkání zvládli lépe Andalusané, kteří na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána díky povedené druhé půli dokázali zareagovat na zásah Zlatana Ibrahimovice z té první a vyhrát 3-1.

Zápas v Seville však ovlivnila základní jedenáctka Pep Guardioly, který nenominovl žádného ze španělských reprezentantů. Tentokrát se karta obrátila a trenér Barcelony má k dispozici všechny své hvězdy. Očekává se, že od první minuty pošle na hřišti zřejmě jenom čtyři z osmi Španělů, kteří se podepsali pod triumf na světovém šampionátu.

Jedním z nich by mohl být Víctor Valdés, protože José Manuel Pinto začal s tréninkem po zranění teprve koncem týdnem. Dalšími pak Carles Puyol, Andrés Iniesta a Sergio Busquets. V základu by se měl objevit rovněž Lionel Messi, jenž doplní v útoku Ibrahimovice a Pedra či Bojana. David Villa se dostane na trávník až v průběhu druhé půle.

Také trenér Sevilly nemá o složení svého mužstva jasno, protože Nervionenses čeká v týdnu odveta předkola Ligy mistrů proti portugalské Braze, na jejímž hřišti nečekaně podlehli 0-1...

Odpočívat podle všeho bude Jesús Navas, kterého zastoupí Diego Perotti, Renato a Frederic Kanouté, což znamená šanci pro Cigariniho a Negreda.

Výsledek 3-1 se v prvním zápase zrodil celkem pětkrát v historii soutěže, ani jednou ho nedokázal poražený tým v odvetě otočit. Dokáže Guardiolova Barcelona přepsat další zápis v análech?

Zápas začíná na Nou Campu ve 20:30, rozhodčím bude Fernando Teixeira Vitienes.

Pravděpodobné sestavy:

Barcelona: Víctor Valdés: Dani Alves, Gabi Milito, Puyol, Abidal; Keita, Busquets, Iniesta; Messi, Bojan a Ibrahimovic.

Sevilla: Palop; Dabo, Cala, Escudé, Fernando Navarro; Capel, Zokora, Cigarini, Perotti; Luis Fabiano a Negredo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace